Portavionul american Harry S. Truman a intrat în Marea Mediterană

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Pe 14 decembrie, Grupul de luptă al portavionului (CSG) Harry S. Truman al Marinei SUA a tranzitat strâmtoarea Gibraltar, intrând în Marea Mediterană, în cadrul unei desfășurări regulate în zona de responsabilitate a Flotei a șasea americane.

În timpul trecerii prin strâmtoare, CSG-8 a colaborat cu fregata din clasa Sigma a Marinei Regale a Marocului - Allal Ben Abdallah (F 615).

Portavionul din clasa Nimitz, USS Harry S. Truman (CVN 75), și grupul său de atac au plecat din bazele navale Norfolk și Mayport, pe 1 decembrie.

În zona de operații a Flotei a șasea, CSG-8 va acționa împreună cu forțele navale aliate și partenere, concentrându-se pe eforturile de cooperare în asigurarea securității în teatrul european și stabilității regionale, potrivit unui comunicat al Flotei a șasea.

Elementele Grupului 8 Aeronaval de Lovire, comandat de contraamiralul Curt Renshaw, includ portavionul  Harry S. Truman, comandat de căpitanul Gavin Duff, cele nouă escadrile ale Aripii 1 Aeronavale (Carrier Air Wing - CVW), comandate de căpitanul Matthew Barr, precum și crucișătorul din clasa Ticonderoga USS San Jacinto (CG 56), comandat de căpitanul Chris Marvin.

În cadrul CSG-8, acționează și Escadra 28 Distrugătoare (DESRON 28) comandată de căpitanul Todd Zenner, care include distrugătoarele din clasa Arleigh Burke: USS Bainbridge (DDG 96), USS Cole (DDG 67), USS Gravely (DDG 107) și USS Jason Dunham (DDG 109).

Fregata din clasa Fridtjof-Nansen a Marinei Regale Norvegiene HNoMS Fridtjof Nansen (F310) a fost inclusă în DESRON 28, potrivit comunicatului Flotei a șasea.

Integrarea HNoMS Fridtjof Nansen în CSG Harry S. Truman este prima desfășurare din istorie a unei nave norvegiene într-o misiune comună, reprezentând un reper important în cooperarea pe probleme de apărare dintre Norvegia și Statele Unite.

Comentariul autorului: Forțele Navale americane mențin permanent câte un grup de lovire aeronaval – uneori chiar și două, în zonele critice din punctul de vedere al securității. Marea Mediterană, în urma intensificării prezenței militare ruse, precum și a conflictelor deschise din Siria și Libia a redevenit o regiune care poate genera probleme în flancul sudic al NATO.

Capacitatea de luptă a unui Grup Aeronaval de Lovire din Marina SUA este impresionantă. Pe portavionul din clasa Nimitz se află 48 de avioane multirol F-18 Super Hornet și 24 elicoptere de luptă.

Crucișătorul din clasa Ticonderoga este echipat cu minim 8 rachete antinavă Harpoon și cel puțin 60 de rachete de croazieră Tomahawk, în timp ce un distrugător din clasa Arleigh Burke are la bord cel puțin 48 de rachete Tomahawk.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel