Portavionul american George Bush a părăsit Marea Mediterană, după opt luni de misiune în regiune

Ionel Copcea |
Data publicării:

Pe 12.04.2023, portavionul american cu propulsie nucleară USS George H.W. Bush (CVN77) a traversat strâmtoarea Gibraltar, părăsind astfel Marea Mediterană, după o ședere de opt luni.

Acest lucru rezultă atât din datele portalului de urmărire a mișcării navelor Marine Traffic, precum și din mai multe fotografii postate pe rețelele de socializare de observatori britanici.

Portavionul a trecut prin strâmtoare sub acoperirea a trei elicoptere de punte și a unei nave de luptă de escortă. Împreună cu navele unei grupări de atac, acesta a patrulat în regiunea Mării Mediterane începând de la sfârșitul lunii august a anului trecut, desfășurând operații în zona Mării Adriatice și în apropierea Orientului Mijlociu.

După cum au anunțat anterior Forțele Navale ale SUA, pentru înlocuirea portavionului USS George H.W. Bush către Marea Mediterană se deplasează o grupare navală de atac condusă de portavionul USS Gerald R. Ford (CVN78). Aceasta ar urma să sosească în regiune la începutul lunii mai.

Comentariul autorului: Atât statele membre NATO, cât și Rusia își reconfigurează prezența navală în Marea Mediterană, pentru a doua oară de la declanșarea invaziei militare rusești în Ucraina.

În acest scop, fregata Amiral Gorshkov a Flotei ruse de Nord, care este echipată cu noile rachete hipersonice Zircon, a intrat în Marea Mediterană aproape simultan cu ieșirea portavionului american George H.W. Bush.

În cursul anului trecut, în punctul culminant al tensiunilor create în Marea Mediterană din cauza conflictului ruso-ucrainean, în regiune s-au aflat trei portavioane ale NATO, din SUA, Italia și Franța, precum și o puternică grupare navală rusească formată din două submarine, două crucișătoare, două distrugătoare și două fregate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel