Portavionul american George Bush a intrat în Marea Mediterană, urmând să înlocuiască portavionul Harry Truman

Ionel Copcea |
Data publicării:

Surse italiene au anunțat faptul că, în dimineața zilei de 25.08.2022, portavionul american George H.W. Bush (CVN-77) a traversat Strâmtoarea Gibraltar și a intrat în Marea Mediterană.

Din gruparea navală a portavionului fac parte crucișătorul USS Leyte Gulf (CG-55) și distrugătoarele USS Delbert D. Black (DDG-119), USS Truxtun (DDG-103), USS Farragut (DDG-99) și USS Nitze (DDG-94).

La bordul portavionului George H.W. Bush este ambarcată Aripa 7 Aviație, dislocată la stația aeriană navală Oceana din Virginia, care include un total de nouă escadroane și detașamente echipate cu aeronave F/A-18E/F, EA-18G, E-2D, C-2A și MH-60S/R.

În prezent, în Marea Mediterană se află două portavioane americane. Pe lângă George H.W. Bush, în regiune este dislocat și portavionul Harry S. Truman, care navighează în sudul Mării Adriatice și în Marea Ionică. În zilele următoare, acesta din urmă va părăsi Marea Mediterană și va reveni în locul de dislocare permanentă.

Comentariul autorului: Portavionul George H.W. Bush a părăsit Baza Navală Norfolk pe 10.08.2022. Acesta va înlocui în misiune portavionul Harry S. Truman aflat în Marea Mediterană din luna decembrie 2021.

Pe parcursul șederii în Marea Mediterană, portavionul Harry S. Truman a fost trecut în subordinea NATO de două ori, fiind prima navă care a făcut acest lucru de la încheierea Războiului Rece.

 

 

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel