Kievul vrea mobilizarea armatei. Porosenko: Rusia are 80.000 de soldaţi la granița cu Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a declarat că Rusia și-a sporit numărul efectivelor militare la granița cu Ucraina. Declarațiile au fost făcute la un Forum dedicat celor 70 de ani de la adoptarea Declarției Universale a drepturilor Omului.

 „Ucraina își asigură pozițiile pentru a contracara o incursiune totală a Rusiei pe teritoriul său, iar atunci când cineva spune că trebuie luate alte măsuri pentru a asigura securitatea navelor noastre, în fapt, propun să dăm rușilor Golful Kerci”, a spus Poroșenko citat de UNIAN, citat de portalul Deschide.md.

Liderul de la Kiev a menționat că decretarea stării de război în 10 regiuni nu are nimic cu îngrădirea drepturilor fundamentale și constituționale ale populației.

„Noi primim informații despre suplinirea trupelor militare ruse la granița cu Ucraina, iar starea de război are menirea de a zădărnici planurile adversarului și de a asigura integritatea teritorială a țării noastre”, a adăugat Poroșenko.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că, pe parcursul celor 30 de zile în care este instituită Legea marţială, în Ucraina va avea loc transferarea trupelor ucrainene în apropierea frontierei cu Rusia.

„Va avea loc o redislocare a unor subunităţi ale trupelor ucrainene pentru consolidarea apărării frontierei de stat'', a declarat Poroşenko, citat de Agenţia de presă UNIAN. Potrivit afrmaţiilor sale, în Ucraina se vor desfăşura exerciţii militare, iar, în unele regiuni, acolo unde a fost instituită Legea marţială, vor avea loc exerciţii militare pentru cadrele militare trecute în prima rezervă.

Potrivit Express.co.uk, Poroşenko a susţinut într-o postare pe twitter, că este o comasare substanţială de forţe ruseşti în regiunile Crimeea şi Donbas, în sudul şi, respectiv, estul Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a precizat că în prezent există aproximativ 80.000 de soldaţi ruşi, 900 de tancuri şi 2.300 de vehicule blindate ruseşti în interiorul teritoriului suveran al Ucrainei.

Poroşenko a adăugat că aceste forţe sunt susţinute de 1.400 de piese de artilerie şi sisteme de rachete, 500 de avioane şi 300 de elicoptere.

Cu câteva zile în urmă preşedintele Ucrainei, Petro Poroșenko, trăgea un semnal de alarmă prin care atenţiona că ,,numărul tancurilor din bazele (militare ruse) situate de-a lungul frontierei noastre s-a triplat’’.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel