Popularitatea lui Vladimir Putin s-a prăbușit în sondaje

Tudor Curtifan / 30 mai 2019 / 20:56
Vladimir Putin
Vladimir Putin

Șeful Centrului rus pentru studierea opiniei publice (VŢIOM), Valeri Fiodorov, semnalează o scădere a popularităţii președintelui Vladimir Putin, expertul explicând că această situaţie este cauzată de faptul că locuitorii Rusiei „nu cred că mâine viața va fi mai bună".

În plus, a adăugat expertul, cetăţenii ruşi nu mai au atât de mare încredere în liderul lor şi pentru că veniturile lor „nu au crescut" în ultimii cinci ani.

Valeri Fiodorov a subliniat că această situaţie este „foarte deranjantă" pentru poporul rus. Potrivit portalului Vedomosti, pe 24 mai 2019, Centrul rus pentru studierea opiniei publice a publicat un sondaj cu privire încrederea ruşilor în politicieni, conform căruia doar 31,7% dintre respondenți mai au încredere în preşedintele rus, Vladimir Putin, acesta fiind cel mai scăzut nivel din ianuarie 2006.

În mai 2018, de exemplu, un sondaj similar arăta că 47,4% dintre ruşi aveau încredere în Putin. Popularitatea lui Vladimir Putin a început să scadă la jumătatea lui iunie 2018, după anunțul privind creșterii vârstei de pensionare.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy