Pompeo: SUA nu vor recunoaște niciodată anexarea Crimeei de către Rusia. Lumea nu va uita invadarea Ucrainei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

„Militarizarea sporită" în teritoriul ucrainean ocupat de Rusia în 2014 reprezintă o amenințare pentru aliații occidentali, a declarat Secretarul de Stat al SUA, Mike Pompeo, cu ocazia împlinirii a șase ani de la anexarea Crimeei de către Rusia, potrivit Washington Examiner, citat de Mediafax.

„Statele Unite nu recunosc și nu vor recunoaște niciodată pretențiile de suveranitate ale Rusiei asupra peninsulei. Ocuparea rusă în Crimeea și militarizarea sporită a regiunii reprezintă o amenințare pentru securitatea noastră", a spus Pompeo.

„Șase ani mai târziu, Rusia continuă să se bazeze pe minciuni și dezinformare. Eforturile sale sunt sortite eșecului. Lumea nu va uita niciodată invazia neprovocată a Ucrainei de către Rusia", a adăugat Pompeo.

Declarațiile Secretarului american de Stat aduc aminte de cele făcute de ministrul rus de Externe Sergey Lavrov în 2017, atunci când acesta spunea că NATO este „sortit eșecului".

Un oficial din regiunea baltică a reacționat și a spus că afirmațiile lui Pompeo arată o „voință puternică de a menține o poziție fermă". „Este important să ne păstrăm angajamentul față de integritatea teritorială a Ucrainei", a declarat oficialul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel