Pompeo, ”indignat” după atacul cu rachete asupra bazei Balad, care găzduiește trupe SUA

Tudor Curtifan / 13 ian 2020 / 08:14

Secretarul de stat Mike Pompeo s-a declarat "indignat" de atacul cu rachete asupra unei baze irakiene care găzduieşte militari americani. Atacul a avut loc în cursul zilei de ieri.

"Indignat de informaţiile privind un atac cu rachete asupra unei baze irakiene", a scris Pompeo într-o postare pe Twitter.

"Mă rog pentru restabilirea rapidă a celor răniţi şi fac apel la guvernul din Irak să-i tragă la răspundere pe cei responsabili pentru acest atac asupra poporului irakian", a adăugat el.

Amintim că ieri opt rachete au lovit baza aeriană Balad, aflată la circa 80 km nord de Bagdad, provocând rănirea a patru soldaţi irakieni din forţele aeriene ale acestei ţări. Unele rachete au lovit pista bazei aeriene, dar în atac a fost lovită şi poarta unităţii, a declarat col. Mohammed Khalil, poliţist din provincia Salah al-Din. Niciun militar american nu a fost rănit în atac.

"Aceste încălcări continue ale suveranităţii irakiene de către grupuri care nu sunt loiale guvernului irakian trebuie să înceteze", a adăugat şeful diplomaţiei americane, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy