Pompeo și Lavrov au abordat controversatul subiect al primelor plătite de ruși pentru uciderea soldaților US Army

Tudor Curtifan / 14 iul 2020 / 15:55
Sursă foto: US Army
Sursă foto: US Army

Subiectul recompenselor plătite de ruși către talibani pentru uciderea soldaților americani a fost abordat de Mike Pompeo și de Serghei Lavrov.

Astfel, secretarul de stat american Mike Pompeo a discutat la telefon despre situaţia din Afganistan cu omologul său rus Serghei Lavrov, a anunţat Departamentul de Stat, după ce presa americană a dezvăluit luna trecută că Rusia a oferit prime pentru uciderea unor militari occidentali în Afganistan, relatează News.ro, care citează Reuters.

Departamentul de Stat nu a oferit mai multe informații cu privire la discuția purtată de cei doi oficiali pe subiectul recompenselor plătite de ruși talibanilor în Afganistan pentru a ucide soldați americani.

Cotidianul New York Times, urmat de Washington Post şi Wall Street Journal, a raportat că agenţi ruşi au distribuit discret bani unor combatanţi "apropiaţi talibanilor" pentru a ucide soldaţi americani sau ai NATO în Afganistan.

Rusia şi talibanii au dezminţit în bloc aceste informaţii.

CITEȘTE ȘI: Scandalul primelor plătite de Rusia pentru uciderea soldaților SUA | Generalul Milley spune că SUA for face 'săpături'

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy