Polonia vrea pe teritoriul ei trupele SUA retrase din Germania. Morawiecki: Adevăratul pericol e la Est

Tudor Curtifan / 06 iun 2020 / 19:14
US Army, sursă foto: Ramstein Air Base, Germany
US Army, sursă foto: Ramstein Air Base, Germany

Polonia și-a manifestat dorința ca o parte din soldații americani retrași din Germania să ajungă pe teritoriul ei. În acest sens, premierul polonez Mateusz Morawiecki a declarat că „adevăratul pericol se ascunde la graniţa de est”.

Donald Trump a ordonat Pentagonului să reducă numărul personalului militar dislocat permanent în Germania, principala ancoră a forţelor americane din NATO, pentru a ajunge la numărul de 25.000 de soldați.

„Sper într-adevăr că, în urma numeroaselor discuţii pe care le-am avut şi după ce ne-am demonstrat soliditatea în calitate de partener al NATO, un anumit număr de soldaţi staţionaţi în prezent în Germania şi care vor fi retraşi de Statele Unite se vor regăsi în Polonia'', a declarat premierul Mateusz Morawiecki, potrivit Agerpres, care citează la postul de radio RMF.

"Adevăratul pericol se ascunde la graniţa de est, astfel încât o deplasare a forţelor americane către flancul estic (al NATO) va reprezenta o consolidare a securităţii pentru întreaga Europă", a continuat Morawiecki, făcând aluzie clară la Federația Rusă.

Preocupată de preluarea de către Rusia a mai multor teritorii situate în Georgia şi Ucraina în ultimul deceniu, Polonia militează pentru o prezenţă militară americană permanentă pe teritoriul său.

Această decizie ar urma să reducă numărul militarilor americani dislocaţi în Germania la 25.000, de la 34.500 cât sunt în prezent.

CITEȘTE ȘI: Deputat german: Întrebarea-cheie este dacă militarii americani retrași din Germania merg acasă sau în Europa de Est

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy