Deputat german: Întrebarea-cheie este dacă militarii americani retrași din Germania merg acasă sau în Europa de Est

Tudor Curtifan / 06 iun 2020 / 16:37

US Army urmează să își retragă aproximativ 9.500 de soldaţi din Germania. 

Există posibilitatea ca aceștia să fie transferați în Europa de Est. Așa cum a scris și DefenseRomania, încă de ieri, un alt înalt oficial din administraţia americană a declarat că cei 9.500 de militari vor fi trimişi în Polonia şi în alte ţări aliate, în timp ce o parte se va întoarce acasă.

Deputatul social-democrat german Fritz Felgentreu, responabil de probleme militare, a declarat, potrivit ZDF și citat de Mediafax: "Statele Unite pot decide după cum doresc. Subiectul nu trebuie folosit pentru exercitarea de presiuni. Însă întrebarea-cheie este: unde merg militarii retraşi din Germania: acasă sau spre est?"

Deși preşedintele Donald Trump a făcut presiuni asupra Germaniei pentru ca aceasta să crească cheltuielile destinate apărării şi a acuzat Berlinul că este un "captiv" Moscovei din cauza dependenţei sale de importurile de energie ruseşti, decizia de a retrage aproximativ 9.500 de militari americani din Germania nu are nicio legătură cu tensiunile dintre cele două state.

Această decizie ar urma să reducă numărul militarilor americani dislocaţi în Germania la 25.000, de la 34.500 cât sunt în prezent.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy