Polonia va prelua cinci aeronave C-130H

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia va prelua cinci avioane de transport C-130H din Statele Unite, prin programul DSCA – EDA (Excess Defense Articles). Pe scurt, aparatele vor fi donate de americani, transmite aviatiamagazin.

Ministrul Apărării de la Varșovia, Mariusz Błaszczak, a anunțat în cadrul MSPO Expo, o expoziție cu tematică militară ce are loc în Kielce, că Congresul american a aprobat deja aceasta afacere.

Și tot în cadrul MSPO Expo a avut loc transmiterea formală a documentelor prin care Polonia solicita cele cinci C-130H către DSCA – Defense Security Cooperation Agency.

Prin programul EDA, Statele Unite donează echipamente militare defecte statelor sau organizațiilor partenere. Cei care primesc echipamentele plătesc doar costurile de reparație și transport.

Recent, Grecia a primit prin același program câteva zeci de elicoptere OH-58D Kiowa Warrior.

Polonia operează cinci aparate de transport Hercules, dar varianta E, acestea fiind achiziționate în urma cu 10 ani prin programul Foreign Military Financing cu aproximativ 100 de milioane de dolari.

Vezi și: Boeing va pregăti piloții pentru avioanele F-15QA care vor fi vândute Qatarului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel