Pregătiri pentru ameninţarea din Belarus: Comandanții polonezi au trimis la graniţă și lunetişti ai Brigăzii 12 Mecanizate

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Militari polonezi ai Brigăzii 12 Mecanizate
Militari polonezi ai Brigăzii 12 Mecanizate

După apariția a mii de mercenari ai  „Wagner” în Belarus, vecinele Lituania și Polonia au luat măsuri suplimentare de securitate. 

Autoritățile poloneze au decis să-și întărească granițele estice, iar celelalte țări din regiune recurg la acțiuni similare. Guvernul lituanian a avertizat că, din cauza riscului unor posibile provocări din partea teroriștilor, granița cu Belarus ar putea fi complet închisă.

Vineri, 28 iulie, comandamentul polonez a arătat soldați cu arme de lunetist pe fundalul unei baricade la granița polono-belarusă. Militarii fac parte din din Brigada 12 Mecanizată, cu cartierul general la Szczecin. 

"O plimbare de seară la aer curat este bună pentru sănătate. Lunetiştii sunt maeştri în recunoaştere, navigaţie şi lucrul cu armele. Trăsăturile lor caracteristice sunt încrederea în sine şi răbdarea", se arată în descrierea fotografiei.

Acțiunea face parte din operațiunea „Bezpieczne Podlasie” /  (regiunea n.r.) ”Podlasia în siguranță”, exercițiul la care participă elemente ale forțelor Brigăzii a 12-a mecanizată, și care desfășoară misiuni de aproape 3 săptămâni, pentru pregătirea răspunsului în cazul unor încercări de destabilizare a situației de la granița polono-belarusă.

Datorită mobilității mari a transportoarelor blindate pe roți Rosomak, astfel de sarcini sunt îndeplinite extrem de eficient și eficient, se arată și în comunicatul structurii militare.

Transportorul blindat Rosomak

 

Lituania, în alertă similară

 

După cum scrie televiziunea lituaniană LRT , președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a declarat că prezența mercenarilor ruși ai „Wagner” în Belarus este o amenințare serioasă. El a subliniat că sunt posibile provocări ale „wagnerienilor” împotriva Lituaniei, Poloniei și Letoniei.

„De la primele rapoarte că grupurile „Wagner” ar putea fi dislocate în Belarus, am spus imediat că nu putem respinge amenințarea”, a spus președintele lituanian.

Nauseda a adăugat că după tentativa de revoltă „Wagner” din Federația Rusă, Lituania a luat măsuri suplimentare, și a subliniat că în caz de provocări, Forțele Armate ale Lituaniei pot veni în ajutorul grănicerilor.

Stanislav Zharin, comisarul guvernului polonez pentru securitatea spațiului informațional, a raportat cu o zi mai devreme că „este încă periculos la granița cu Belarus”.

"Patrulele poloneze sunt atacate de străini agresivi. În fiecare zi, ofițeri și soldați sunt atacați", a spus el, comentând raportul polițiștilor de frontieră despre o altă încercare a străinilor de a pătrunde la granița bieloruso-polonă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel