Polonia se opune ideii lui Trump de a-l invita pe Putin la Summitul G7 din 2020

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Președintele Poloniei Andrzej Duda
Președintele Poloniei Andrzej Duda

Preşedintele polonez Andrzej Duda s-a declarat împotriva ideii preşedintelui american Donald Trump de a-l invita pe preşedintele rus Vladimir Putin la viitorul summit G7 din SUA în 2020, reamintind de ocuparea de către Rusia a unei părţi a Ucrainei, relatează AFP.

"Ar trebui să avem o abordare 'business as usual' faţă de Rusia? (...) Cred că nu ne putem comporta ca şi cum nu s-a întâmplat nimic în această situaţie. Este poziţia mea şi nu ezit să o exprim", a spus Duda ca răspuns la o întrebare în timpul unei conferinţe de presă comune cu vicepreşedintele american Mike Pence.

Chestiunea invitării lui Putin a fost evocată de Trump la capătul Summitului G7 de la Biarritz, în Franţa, în contextul în care ceilalţi membri se opun. Polonia nu este membră a grupului.

Rusia a fost exclusă din ceea ce era la acel moment G8, în urma anexării peninsulei ucrainene Crimeea, condamnată de comunitatea internaţională.

La rândul său, Pence a adoptat în faţa presei un ton prudent, insistând asupra necesităţii "de a rămâne vigilent" faţă de Moscova.

El a acuzat Rusia că încearcă să intervină în alegeri şi că se foloseşte de livrările sale de gaze şi de petrol pentru "a ne diviza alianţa", făcând aluzie la gazoductul ruso-german Nord Stream 2, faţă de care Washingtonul se opune.

Polonia şi Ucraina - al cărei preşedinte Volodimir Zelenski s-a întâlnit cu Pence duminică la Varşovia - sunt de asemenea împotriva acestui gazoduct, pe care îl consideră un mijloc de potenţială presiune în serviciul Kremlinului.

Vezi și: Mike Pence: SUA sunt alături de Ucraina în conflictul cu Rusia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel