Polonia reînnoiește apelul către U.E de a reduce dependența de gazul rusesc

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele polonez Andrzej Duda
Preşedintele polonez Andrzej Duda

Uniunea Europeană trebuie să îşi diversifice furnizatorii în domeniul energiei, pentru a nu mai depinde de Rusia, a declarat miercuri preşedintele polonez Andrzej Duda, în urma afirmaţiilor omologulu său american privind Germania.

"Avem nevoie să diversificăm furnizatorii, este unul dintre cele mai importante scopuri ale uniunii energiei pentru Europa", a declarat Andrzej Duda, aflându-se la Bruxelles pentru summitul NATO, potrivit reuters.

Donald Trump a declarat că Germania este "în totalitate controlată" de Moscova din cauza dependenţei de hidrocarburile ruseşti.

Gigantul rus Gazprom încearcă să construiască, împreună cu firmele europene, o conductă de 1.200 de kilometri care să transporte gazul natural din Rusia spre Germania prin Marea Baltică, ocolind Polonia, Ucraina şi ţările baltice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel