Polonia, nevoie urgentă de elicoptere pentru Marină. Doi giganți se încadrează cerințelor și se vor bate pentru banii Varșoviei

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Polonia intenționează să achiziționeze elicoptere multi-rol pentru Marina poloneză. Iar Varșovia dorește ca procesul să se desfășoare cât mai rapid. 

Polonezii de la Defence24 anunță că Varșovia intenționează să achiziționeze elicoptere multi-rol pentru Armata poloneză. Achiziția este una urgentă deoarece polonezii intenționează să retragă elicopterele SH-2G Super Seasprite, aflate sub comanda Varșoviei încă de la începutul anilor 1990. În prezent asemenea elicoptere mai sunt operate doar în Egipt, Peru și Noua Zeelandă, pe lână Polonia bineînțeles.

În acest sens, Polonia intenționează să achiziționeze patru până la opt elicoptere noi multi-rol. Solicitarea polonezilor este însă ca eliccopterele să aibă o greutate de maximum 6,5 tone. Cererile participanților la licitație sunt așteptate până la 20 ianuarie 2020, urmând ca în perioada mai-iulie 2020 să se discute datele tehnice ale ofertanților.

 

Elicoptere pentru Polonia. Doi giganți se încadrează în cerințele Varșoviei

 

Analizând cerințele Armatei poloneze, sursa citată ajunge la concluzia că Polonia va avea de ales între doi operatori.

În primul rând e vorba de Airbus Helicopters cu AS565 Panther, versiunea militară a AS365 Dauphin, cu o greutate de aproximativ 4,5 tone. AS565 Panther poate atinge o viteză de până la 306 kilometri pe oră. Elicopterul poate fi echipat cu torpile MU90, torpile A244-S, dar și rachete anti-navă AS-15, scrie sursa citată.

Un al doilea operator care se încadrează în cerințele Poloniei este Leonardo Helicopters cu AW159. Aceste elicopterele cântăresc aproximativ 6 tone, pot atinge o viteză de până la 311 kilometri pe oră și au o autonomie maximă de aproape 800 de kilometri. Ele sunt operate și de Royal Navy, dar și de Marina Coreei de Sud. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel