Polonia intră în alertă avansată de amenințare cibernetică

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:

Prim-ministrul Poloniei, Mateusz Morawiecki, a semnat ieri ordonanța de introducere a nivelului 3 de alertă CRP (CHARLIE-CRP) în toată țara.

Alerta a fost introdusă pentru a contracara amenințările din spațiul cibernetic. Până în prezent, Polonia a fost la primul nivel de alertă [ALFA-CRP, cel mai scăzut], se precizează pe pagina de Twitter a Centrului de Securitate al Guvernului polonez (Rządowe Centrum Bezpieczeństwa).

Alarmarea se va aplica în perioada 21 februarie - 4 martie.

Nivelurile de alertă CRP se referă la amenințările din spațiul cibernetic. Nivelul CHARLIE-CRP este al treilea dintr-un total de patru niveluri de alertă stabilite în Legea Antiterorism.

Polonia are deja informații că va urma un atac cibernetic, ținta atacului fiind identificată cu o probabilitate destul de ridicată.

Potrivit documentelor oficiale poloneze, nivelul 3 de alertă cibernetică este introdus dacă are loc un eveniment care confirmă o țintă probabilă a unui atac terorist în spațiul cibernetic sau dacă au fost obținute informații fiabile despre evenimentul planificat.

Nivelul maxim de alertă privind amenințările de atac cibernetic este DELTA-CRP (sau 4-CRP).

Sarcinile autorităților de stat poloneze legate de introducerea nivelurilor de alertă CRP includ, printre altele:

- Serviciul 24 de ore din 24 atât pentru administratorii sistemelor cheie necesare funcționării instituțiilor de stat, cât și pentru personalul autorizat să ia decizii cu privire la securitatea acestor sisteme;

- Revizuirea resurselor în ceea ce privește posibilitatea utilizării acestora în cazul unui atac;

-Pregătirea din timp a planurilor de continuitate a activității după un potențial atac, inclusiv închiderea rapidă și fără probleme a serverelor.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel