Polonia interesată să se alăture proiectului viitorului tanc de luptă franco-german

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, și omologul său german, Annegret Kramp-Karrenbauer, s-au întâlnit la Berlin, pe 16 august, pentru a discuta despre proiecte europene, cooperare militară și printre alte subiecte importante şi despre Comandamentul Multinațional de Divizie Nord-Est (Polonia), potrivit janes.com.

Blaszczak a declarant după întâlnirea cu omologul său german ca: „Am discutat despre proiectului viitorului tanc de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), care se află într-o fază inițială. Am dori ca inițiativa să fie accelerată și notificată în cadrul proiectelor PESCO [Cooperarea Structurată Permanentă a UE] și, de asemenea, consolidată prin finanțare din partea Uniunii Europene'', a precizat ministrul polonez al Apărării.

Blaszczak a ţinut să menţioneze că proiectului viitorului tanc de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS) ar fi ,,o soluție bună pentru industria poloneză de apărare."

Ministrul polonez al Apărării se referea la proiectului viitorului tanc de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS), care va fi construit „sub leadership-ul german", care este destinat să înlocuiască tancurile Leopard 2 și Leclerc până în anul 2035. Germania este interesată să achiziționeze peste 300 de astfel tancuri de luptă, iar Franța până la 250.

Despre viitorului tanc de luptă franco-german (sistem terestru de luptă, Main Ground Combat System, MGCS)

Proiectul este realizat de firma KNDS, creată în 2015 prin fuziunea Krauss Maffei Wegman (KMW) şi Nexter care produce în special tancuri Leclerc, tunuri Caesar şi blindate VBCI. Tancul EMBT, de fapt un hibrid alcătuit pe baza saşiului tancului german Leopard 2A7 dar cu turela tancului francez Leclerc, a fost dezvăluit în 2018 de către ministrul francez al Apărării, Francoise Parly, cu ocazia salonului Eurosatory organizat la Villepinte, în apropiere de Paris.

Proiectul are ca principal obiectiv reînnoirea parcului european care număra la ora actuală 8000 de tancuri şi 3500 sisteme de artilerie, potrivit unui studiu al KNDS. Pe de altă parte, noul blindat european ar fi destinat în mod egal şi exportului. Din informaţii care sunt publice până la această oră se ştie că un prototip al tancului va fi dezvăluit în 2020 iar producţia de serie va fi lansată în 2025. Primele livrări ale tancului EMBT ar trebui să fie făcute în 2030-2035.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel