Polonia își înlocuiește avioanele C-130 Hercules. Varșovia a anunțat companiile care au trimis propuneri

Tudor Curtifan |
Data publicării:
 C-130E Hercules, Polonia
C-130E Hercules, Polonia

Ministerul Apărării din Polonia a anunțat cele cinci companii care sunt interesate de programul „Drop”, program ce are ca obiectiv înlocuirea avioanelor Hercules.

Potrivit Defence 24, cinci companii au prezentat Varșoviei propunerile lor pentru înlocuirea avioanelor C-130E Hercules. Termenul limită stabilit de Polonia era data de 31 iulie.

Cpt. Krzysztof Płatek, un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului Apărării din Polonia, a anunțat numele companiilor care au prezentat propuneri polonezilor. Este vorba despre:

- Leonardo SpA

- Airbus Defense and Space SAU

- Embraer SA

- Boeing

- Lockheed Martin Aeronautics Company

Interesant este că Polonia nu a precizat oficial că programul „Drop” vizează înlocuirea avioanelor C-130E Hercules, ci a oferit anumite indicii în cadrul cărora nu ar pute afi vorba decât despre C-130E sau C-295.


Niciun tip de aeronavă nu a fost clar indicat de MA. Prin urmare, nu știm cu adevărat care este interesul pentru armată în contextul programului „Drop". Termenul „aeriană de aer mediu" se poate aplica atât pentru C-130E, cât și pentru platforma C-295.

Totuși, sursa citată precizează că având în vedere că avioanele C-130E Hercules urmează să fie retrase în 2022, mai mult ca sigur procesul de achiziție vizează înlocuirea lor. Polonezii dețin cinci astfel de aeronave.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel