Polonia a testa vehiculul de luptă Borsuk (Foto/Video)

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate pe contul de Facebook al Polska Grupa Zbrojeniowa la 23 octombrie 2020, industria de apărare poloneză a efectuat teste de mobilitate și de tragere cu noul IFV (vehicul de luptă pentru infanterie) blindat Borsuk, fabricat în Polonia.

Borsuk este un nou IFV blindat pe șenile (Infantry Fighting Vehicle) proiectat și dezvoltat de industria de apărare poloneză pentru a înlocui IFV-urile BWP-1, o versiune poloneză a BMP-1 rus, dezvoltat sub licență în Polonia. Borsuk a fost prezentat pentru prima dată în septembrie 2017 în cadrul MSPO, o expoziție de apărare organizată anual în Polonia.

Prototipul a fost conceput ca o propunere pentru programul ministerului polonez al Apărării, NPBWP (Nowy Pływający Bojowy Wóz Piechoty - New Amfibious Infantry Fighting Vehicle).

IFV-ul amfibiu Borsuk este echipat cu o stație de arme comandată de la distanță ZSSW-30, dezvoltată în comun de companiile poloneze WB Electronics și HSW. Armamentul principal al acestei turele constă dintr-un tun automat Mk44 BUSHMASTER II de 30 mm, un mitralieră coaxială de 7,62 mm model UKM-2000 și două lansatoare de rachete antitanc SPIKE-LR montate pe partea dreaptă a turelei. 

IFV-ul Borsuk este bazat pe un nou șasiu pe șenile dezvoltat de industria de apărare poloneză, având motorul amplasat în față, turela în mijloc și compartimentul dedicat echipajului este amplasat în spate. Coca și turela vor oferi un nivel ridicat de protecție împotriva amenințărilor balistice, precum și a RPG-urilor și a dispozitivelor explozive improvizate.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel