Polonia a reținut cargoul rusesc “Ruslana”. Nava care aproape eșuase se îndrepta direct spre plajă iar căpitanul și doi ofițeri erau beți

Cătălin Costea |
Data actualizării: | Data publicării:
Cargoul rusesc Ruslana. Foto: VesselFinder.com
Cargoul rusesc Ruslana. Foto: VesselFinder.com

Polițiștii de frontieră polonezi au reținut sâmbătă, în Golful Gdansk din Marea Baltică, nava rusească de marfă “Ruslana”, după cum a informat site-ul polonez de specialitate „Sea Portal”.

Incidentul a avut loc sâmbătă în jurul orei locale 04.00. Echipajul navei nu a răspuns la apelurile repetate ale autorităților, determinând reacția operativă a echipelor formate din polițiștii de frontieră și personal specializat în acțiuni de căutare-salvare.

La aproximativ un kilometru de plajă insulei Sobieszewski, nava de transport a reușit să efectueze un viraj de 180 de grade, evitând la limită să eșuare.

 

2. -imagine fara descriere- (ruslana-rusia-cargo-traseu_24299700.jpg)

 

Potrivit sursei, nava, deținută de o companie de transport din Sankt Petersburg, „se deplasa în afara căii navigabile programate, cu o viteză de 11 noduri, direct spre plaja de pe insula Sobieszewski”. “Nava rusă, venită din [portul lituanian] Klaipeda, a evitat în ultimul moment să eșueze în largul coastei insulei Sobieszewski din Gdansk”, a precizat site-ul.

Potrivit presei poloneze, căpitanul cargoului și doi ofițeri erau beți. Nava a fost reținută - foarte probabil în portul Gdansk, conform poziției actuale confirmate de Marinetraffic - iar Polonia a început procedurile oficiale de anchetă conduse de Administrația Maritimă din Gdynia.

CITEȘTE ȘI: Un ofițer al Marinei Ruse s-a îmbătat și a făcut scandal pe submarinul K-18 Karelia, purtător de rachete balistice

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel