Forțele Armate Poloneze au primit primele 24 de obuziere autopropulsate K9 din Coreea de Sud. Compania sud-coreeană Hanwha Defense vrea un centru logistic în Polonia

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Potrivit informațiilor publicate de mass-media din Polonia, la 6 noiembrie 2022, compania sud-coreeană Hanwha Defense a livrat un prim lot de 24 de obuziere autopropulsate K9 de 155 mm către Forțele Armate Poloneze, dar și primele 10 tancuri K2 Black Panther.

O ceremonie oficială a avut loc la 6 decembrie pentru a sărbători livrarea primelor obuziere K9, la care au participat lideri ai guvernului polonez, inclusiv președintele Andrzej Duda și ministrul apărării Mariusz Blaszczak.

Printre participanții sud-coreeni s-au numărat ministrul Eom Dong-hwan de la Agenţia de Achiziții pentru Apărare, ministrul adjunct Yoo Dong-joon de la Ministerul Apărării Naționale, Son Jaeil, președinte și director executiv al Hanwha Aerospace, și vicepreședintele executiv Lee Boo-hwan de la Hanwha Aerospace's Business în Europe.

Primul lot include 10 tancuri K2, precum și 24 de obuziere K9. Acesta este prima livrare de echipamente militare care Polonia o primește anul acest din Coreea de Sud.

Polonia a decis să achiziționeze cantități impresionante de armament din Coreea de Sud pentru a-și consolida propriile forțe armate, mai ales că o parte substanțială din echipamentele forțelor armate poloneze - inclusiv tancurile T-72 și PT-91, precum și obuzierele Krab și Goździk - a fost furnizată Ucrainei în cadrul ajutorului militar. Primele acorduri-cadru pentru tancurile K2, obuzierele K9 și avioanele FA-50 au fost semnate la sfârșitul lunii iulie.

"Livrarea obuzierelor K9 este o etapă cheie în dezvoltarea parteneriatului dintre Hanwha Aerospace și Guvernul Poloniei", a declarat Lee Boo-hwan, șeful Hanwha Aerospace în Europa. "Satisfacerea cerințelor forțelor armate poloneze este prioritatea noastră principală și suntem mândri că am produs și livrat atât de repede în Polonia echipamente de cea mai bună calitate."

Livrarea primelor obuziere K9PL a durat aproximativ trei luni după ce a fost semnat un contract achiziţie la sfârșitul lunii august. În cadrul primului contract, compania sud-coreean Hanwha va livra sute de obuziere K9PL până în 2026, existând, de asemenea, planuri de a fabrica alte câteva sute de obuziere K9PL în Polonia începând cu 2026, în cooperare cu consorţiul militar polonez Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ), cel mai mare grup de apărare din Polonia, care produce și obuzierul autopropulsat Krab.

În același timp, acordul-cadru semnat cu Hanwha Defense prevede achiziționarea unui număr total de 672 de obuziere autopropulsate K9A1 și a versiunii sale poloneze K9PL, împreună cu vehicule de sprijin, un pachet de instruire și logistică, muniție și suportul tehnic.

În plus, Hanwha Defense intenţionează, de asemenea, să construiască un centru avansat în Polonia pentru a oferi un sprijin logistic eficient Poloniei și altor țări europene utilizatoare ale obuzierului K9.

"Nu există nicio îndoială că Hanwha Aerospace este cel mai de încredere partener pentru Polonia, pentru a contribui la capacitatea de apărare și la creșterea industriei poloneze", a declarat Son Jaeil, președinte și CEO al Hanwha Aerospace.

,,Hanwha se angajează să facă din Polonia un centru pentru furnizarea de sisteme K9 în Europa, pe baza unui parteneriat mai puternic cu guvernul polonez", a spus acesta.

Odată cu extinderea numărului de țări care operează sisteme de artilerie K9, Hanwha a lansat Comunitatea utilizatorilor K9 în aprilie 2022 pentru a face schimb de experiență cu privire la operarea K9, inclusiv capacitatea de sprijin logistic. Printre țările utilizatoare ale obuzierelor K9 se numără Coreea de Sud, Turcia, Polonia, India, Finlanda, Norvegia, Estonia, Australia și Egipt.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel