Polonia a convins Italia să trimită un distrugător cu rachete în Marea Baltică: Ne va consolida apărarea antiaeriană

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Distrugătorul italian Caio Duilio (printre cele mai moderne nave de război din Europa) se află în Polonia. Sursa foto: Twitter Jaroslaw Cislak.
Distrugătorul italian Caio Duilio (printre cele mai moderne nave de război din Europa) se află în Polonia. Sursa foto: Twitter Jaroslaw Cislak.

Distrugătorul italian Caio Duilio a sosit în portul polonez Gdynia pentru a consolida apărarea antiaeriană şi pentru a proteja cele mai importante elemente de infrastructură critică ale Poloniei, a anunțat Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, pe Twitter. Distrugătorul Caio Duilio dispune de o multitudine de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă, care va consolida apărarea costieră a Poloniei. "Sosirea navei italiene este rezultatul discuțiilor mele cu Guido Crosetto, ministrul italian al apărării. Italienii vor consolida apărarea noastră antiaeriană timp de cel puțin șase luni", a adăugat Blaszczak.

Informația că distrugătorul italian va veni în Polonia a fost transmisă miercuri de ministrul polonez al Apărării , Mariusz Blaszczak. În aceeași zi, el s-a întâlnit la Roma cu omologul său italian Guido Crosetto.

,,Sunt foarte mulțumit de decizia italienilor că un distrugător italian cu rachete, cu un puternic armament antiaerian și antirachetă, va ajunge în curând în Polonia, ceea ce va întări apărarea antiaeriană și antirachetă a coastelor poloneze. În doar câteva zile va fi în Polonia'', a informat atunci Mariusz Blaszczak.

Sâmbătă, Błaszczak a postat pe Twitter o fotografie a distrugătorului italian. "Distrugătorul aliat italian cu rachete Caio Duilio a sosit în Polonia...va consolida apărarea coastei poloneze și protecția infrastructurii critice a Poloniei", a scris vicepremierul Ministrul polonez al Apărării.

Distrugătorul cu rachete Caio Duilio din cadrul proiectului Horizon are un deplasament de 6.700 de tone, o lungime de 150,6 m, o lățime de 20,4 m și un pescaj de 5,1 m.

Autonomia este de 6.000 de mile nautice la o viteză de 17 noduri. Echipajul este format din 200 de persoane.

Distrugătorul este înarmat cu un sistem de rachete PAAMS cu 48 de lansatoare verticale Aster pentru rachete antiaeriene cu o rază de acţiune de până la 120 km. Nava are, de asemenea, opt lansatoare de rachete anti-navă Otomat și este echipată cu tunuri de 25 mm și 76 mm și lansatoare de torpile.


Italia își extinde prezența pe flancul estic al NATO. În acest an, va desfășura aproximativ 3.400 de militari

 

,,Ministerul Apărării va continua să participe cu convingere la inițiativele pe flancul estic puse în aplicare de NATO: aici angajamentul este semnificativ și prevede un maxim general de aproximativ 3.400 de persoane până în 2023, care, în termeni de mijloace, se traduce în aproximativ 600 de vehicule și echipamente terestre, cinci unități navale și aproximativ treizeci de mijloace aeriene", a declarat anterior ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto.

,,Pentru 2023, este prevăzută, de asemenea, desfășurarea în Marea Baltică a unei unități navale cu capacități de apărare aeriană și antirachetă, ca o contribuție la consolidarea spațiului aerian polonez și a zonei euro-atlantice", a precizat Guido Crosetto.

În prezent, NATO pune accentul pe securitatea în Atlantic, Marea Nordului și Marea Baltică. Exercițiul Formidable Shield 2023 a început la 8 mai în Marea Norvegiei și în Atlanticul de Nord și va continua până la 26 mai. Manevrele sunt desfășurate de nave ale Marinei Regale și ale NATO.

Navele HMS Defender și HMS Kent fac parte dintr-o forță de atac care include peste 20 de nave, 35 de aeronave și 4.000 de persoane din 13 aliați și parteneri NATO.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel