Polonia a accelerat livrarea primelor 8 obuziere autopropulsate Krab către Forțele Armate Ucrainene

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Autoritățile poloneze lucrează la ultimele formalități pentru a livra către Ucraina primul lot de 8 obuziere autopropulsate Krab de calibrul 155 mm. Acest prim lot face parte dintr-un contract de furnizare a 54 de astfel de obuziere autopropulsate pentru Forțele Armate ale Ucrainei. Pregătirea militarilor pentru obuzierele autopropulsate Krab este, de asemenea, în stadiul final, relatează PolskieRadio24.

Alte detalii nu sunt dezvăluite. Prin urmare, nu este clar dacă aceste prime opt obuziere autopropulsate Krab au fost luate din depozitele forțelor armate poloneze sau au fost fabricate la uzinele concernului polonez de apărare Polska Grupa Zbrojeniowa (PGZ).

Ucraina a semnat cu Polonia un acord, la începutul lunii iunie, pentru achiziționarea a 60 de obuziere autopropulsate KRAB de 155 mm. La momentul respectiv a fost anunţat că primele livrări urmează să fie făcute în următoarele câteva luni. Pe lângă acest contract, Polonia şi Ucraina vor să pună bazele unui joint venture ucraineano-polonez în domeniul industriei de apărare.

Ucraina a achiziționat 60 de obuziere autopropulsate Krab din Polonia, pe lângă cele 18 pe care Varşovia le-a promis deja Kievului ca parte a unui pachet de ajutor militar.

Valoarea tranzacției este de aproximativ 3 miliarde de zloți (aproximativ 700 de milioane de dolari). Obuzierele autopropulsate Krab vor fi produse la uzina mecanică Huta Stalowa Wola, care face parte din consorţiul militar de apărare Polska Grupa Zbrojeniowa.

În prezent capacitatea de producție a uzinei HSW este de 20-30 de unități pe an. Presa poloneză a precizat anterior că Ucraina este prima ţară în care industria poloneză de apărare exportă acest tip de armă. Vânzarea a 60 de obuziere autopropulsate Krab către Ucraina face ca industria poloneză de apărare să aibă unul dintre cele mai mari contracte de export de armament din ultimii ani.

Krab este ultima generație de obuzier autopropulsate de 155 mm fabricat de compania poloneză Huta Stalowa Wola (HSW) în cooperare cu BAE Systems și OBRUM. Obuzierul Krab are la bază obuzierul autopropulsat sud-coreean K9 şi este echipat cu o acelaşi tip de turelă pe care o găsim şi pe obuzierele autopropulsate britanice AS90 (Braveheart).

Obuzierul autopropulsat KRAB de 155 mm este echipat cu turela obuzierului britanic AS90 (Braveheart).Turela este montată în partea din spate a șasiului. Obuzierul KRAB poate trage toate tipurile de proiectilele NATO de 155 mm şi poate lovi ţinte aflate pe o distanţă cuprinsă între 4,7 și 40 km.

Krab este propulsat de un motor MTU MT 881 Ka-500 răcit cu apă, dezvoltând 1.000 CP, cuplat la o transmisie automată Allison Transmission X1100-5A3 cu șase trepte. Poate rula cu viteză maximă de 67 km / h și are o autonomie maximă de croazieră de 650 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel