Polițiști de frontieră iranieni, uciși la granița cu Irakul

Eduard Pascu |
Data publicării:

Trei polițiști de frontieră iranieni au fost uciși în confruntări cu grupuri armate în apropierea frontierei irakiene, a anunțat agenția oficială de știri IRNA.

Noaptea trecută au izbucnit ciocniri între forțele polițiștilor de frontieră iranieni și grupurile armate din mediul rural din orașul Sardasht situat în provincia Azerbaidjanul de Vest din Iran. Luptele s-au soldat cu uciderea a trei soldați și un număr mare de militanți, a raportat agenția de știri fără a dezvălui detalii suplimentare, transmite agenția Anadolu.

Zonele de frontieră sunt adesea locul confictelor armate între forțele iraniene și PJAK, aripa iraniană a grupului terorist PKK.

Orașul Sardasht este cel asupra căruia, în timpul războiului Iran-Irak, în anul 1987, Sadam Hussein a ordonat bombardarea cu arme chimice. Peste 113 civili, majoritatea kurzi, au fost uciși în acest bombardament.

Citește și: Combatanţi ai forţelor iraniene şi pro-Iran, ucişi în atacurile nocturne asupra unor poziții din Siria

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel