Combatanţi ai forţelor iraniene şi pro-Iran, ucişi în atacurile nocturne asupra unor poziții din Siria

Eduard Pascu / 05 mai 2020 / 13:52

Atacuri nocturne împotriva forţelor iraniene şi a membrilor miliţiilor aliate lor au ucis 14 persoane în provincia Deir Ezzor, în nord-estul Siriei, a indicat marţi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP.

Raidurile aeriene ar fi fost "efectuate în cursul nopţii de avioane de vânătoare israeliene" în deşertul din regiunea Mayadine şi localităţile Al-Salihiyya şi Al-Kawriyya, conform OSDO, transmite Agerpres. Cu puţin timp înainte de miezul nopţii de luni, bateriile antiaeriene siriene au interceptat rachete israeliene care vizau un centru de cercetare în nordul ţării, potrivit agenţiei oficiale Sana.

Presa oficială siriană nu s-a referit totuşi la rezultatul acestor lovituri, care - potrivit OSDO - au vizat câteva minute mai târziu poziţii ale miliţiilor proiraniene în deşertul Mayadine. Printre victime figurau irakieni, a indicat OSDO, fără a fi în măsură să precizeze pentru moment numărul iranienilor şi cel al miliţienilor ucişi.

Regiunea vizată se află la frontiera cu Irakul, sector în care forţele iraniene şi aliaţii lor, care sprijină regimul lui Bashar al-Assad în războiul din Siria, au o importantă prezenţă militară.

Un purtător de cuvânt al coaliţiei care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic şi condusă de Washington a spus că aceasta nu a fost autoarea loviturilor.

De la începutul conflictului în Siria în 2011, Israelul a efectuat sute de lovituri în această ţară împotriva forţelor Damascului, dar şi împotriva celor ale aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici declaraţi ai statului israelian.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy