Planul de construcții navale pe 30 de ani al U.S. Navy: Ţinta, o flotă formată din peste 360 de nave de luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Planul U.S. Navy de a crea o flotă de nave mai mare și mai puternică va costa mult mai multe miliarde de dolari decât era stabilit, reducând în același timp puterea navala americană pe termen scurt, potrivit unei analize a Biroului pentru Buget al Congresului SUA (CBO). U.S. Navy intenţionează să renunţe la mai multe distrugătoare, crucișătoare și submarine decât va pune în funcțiune în următorii 10 ani, potrivit unui raport al CBO publicat joi. CBO a analizat planul de construcție navală pe 30 de ani al U.S. Navy pentru 2024, prezentat Congresului în martie. 

Dacă U.S. Navy își respectă programul de retragere a navelor, flota va atinge un minim de 285 de nave în 2026 și 2027, înainte de a crește în dimensiune. În general, flota de nave a U.S. Navy ar fi mai mică decât este acum în următorul deceniu, se arată în raportul CBO, analizat de Stars and Stripes.

Letalitatea flotei, "măsurată în parte prin numărul total de uniţi de lansare a rachetelor, ar scădea cu 12% până în 2032", a precizat CBO în raport. Tendința s-ar inversa apoi, iar flota ar avea cu aproximativ 20% mai multe sisteme de lansare verticală pe nave în 2053 decât în prezent, se arată în raportul CBO.

Planul U.S. Navy de a crea o flotă de nave mai mare și mai puternică - cumpărarea a până la 340 de nave - ar fi în medie între 34 și 36 de miliarde de dolari anual pentru următorii 30 de ani. Aceasta este cu 16% mai mult decât estimează U.S. Navy, a precizat CBO.

Achiziționarea, operarea și întreținerea acestei flote ar necesita că bugetul anual al U.S. Navy să crească cu aproximativ 30%, de la "aproximativ 245 de miliarde de dolari în prezent la între 315 și 330 de miliarde de dolari în 2053", a precizat CBO.

Planul de construcții navale al U.S. Navy pentru 2024 include trei alternative pe termen lung pentru a crește flota și capacitățile sale în următorii 30 de ani. La fel ca și planul prezentat în 2023, acesta continuă un pivot de la navele mari de suprafață la nave de luptă mai mici și mai agile, pentru a crește în cele din urmă flota până la 367 de nave.

Conform primei alternative, Marina ar cumpăra 290 de nave, adăugând încă 38 de nave mici de suprafață și nave de debarcare medii la flotă, potrivit raportului. Acest lucru ar crește numărul de nave de luptă ale Marinei de la 290 în prezent la 319 până în 2053. Două planuri alternative ar face ca flota să crească până la 328 și, respectiv, 367, potrivit CBO.

Niciuna dintre alternative nu a luat în calcul menținerea de către serviciu a 31 de nave amfibii de dimensiuni medii și mari, așa cum a fost impus de Legea privind autorizarea fondurilor pentru Apărarea Națională a SUA (NDAA) 2023

U.S. Navy  nu ar achiziționa suficiente nave pentru a le înlocui pe cele care vor ajunge la sfârșitul duratei de viață în următorii 30 de ani, chiar dacă oficialii Marinei și ai U.S. Marine Corps au declarat că este o prioritate, se arată în raport.

Achiziționarea de noi nave ar costa aproximativ 910 miliarde de dolari, sau o medie de 30,3 miliarde de dolari anual în următorii 30 de ani pentru prima alternativă, a precizat CBO. Estimarea Marinei Militare pentru același plan a fost de 776 miliarde de dolari, sau o medie de 25,9 miliarde de dolari în fiecare an în aceeași perioadă.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel