Pilotul avionului MiG-21 LanceR care s-a prăbușit a fost diagnosticat cu politraumatism prin catapultare

Locotenent-comandorul Andrei Criste, pilotul aeronavei MIG 21 LanceR prăbuşită marţi, în judeţul Mureş, care a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Bucureşti, a fost evaluat de o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialişti în medicină de urgenţă, neurochirurgie, chirurgie toracică, Anestezie Terapie Intensivă şi chirurgie generală pentru evaluarea medicală, stabilirea diagnosticului şi instituirea conduitei terapeutice chirurgicale şi medicale, informează Ministerul Apărării.

"În urma consulturilor de specialitate şi a investigaţiilor clinice şi paraclinice efectuate, locotenent-comandorul Andrei Criste a fost internat, în Secţia ATI, cu diagnosticul politraumatism prin catapultare. Pilotul este conştient, cooperant, orientat temporo-spaţial, stabil hemodinamic şi respirator. Conducerea MApN şi echipa medicală se află în contact permanent cu familia", precizează un comunica al ministerului.

Marţi, aeronava MiG 21 LanceR din cadrul Bazei 71 Aeriană Cîmpia Turzii, pilotată de locotenent-comandorul Andrei Criste, s-a prăbuşit în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş.

Aeronava implicată în incidentul aviatic decolase în jurul orei 14,00 de pe baza aeriană din Câmpia Turzii, pentru a executa un zbor de instrucţie împreună cu alte două aeronave de acelaşi tip.

În timpul executării misiunii, pilotul a raportat că se află într-o situaţie de urgenţă şi s-a catapultat, aeronava prăbuşindu-se în afara ariilor locuite, arată MApN. Celelalte două aeronave au revenit în bază, în siguranţă, în jurul orei 15,00.

Iniţial, pilotul a fost internat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, unde a fost evaluat de o echipă medicală care a constatat că viaţa sa nu este în pericol şi a autorizat transferul pacientului la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Bucureşti, pentru tratament de specialitate şi recuperare.

CITEȘTE ȘI: Câte MiG-21 LanceR mai are România. Armata trece numărul bătrânelor avioane la „informații confidențiale”

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel