Piloții ruși de Su-34 folosesc stații GPS americane în operațiunile militare din Siria

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook
Su-34, sursă foto: Ministerul Apărării de la Moscova - Facebook

Situație ciudată semnalată de un fost pilot militar sovietic. Acesta a publicat o serie de fotografii în care se pot observa stații GPS americane montate pe aeronave de tip Su-34.

Imaginile au fost publicate de Viktor Alksnis, un fost pilot militar sovietic și actual politician în cadrul unui partid naționalist din Federația Rusă. Postarea sa a fost preluată de portalul Defence Blog.

În imagini se pot observa stații comerciale de GSP montate pe avioane militare Su-34.

Pilotul rus a postat imagini din cabina unui Su-34, în timpul operațiunilor militare din Siria. Viktor Alksnis a semnalat prezența unei stații comerciale GPS, prinsă cu o clemă în cabina aeronavei. 

Cei de la Defence Blog citează mai mulți experți care spun că e vorba într-adevăr de stații GPS produse de americanii de la Garmin. 

Potrivit sursei citate, cel mai probabil stațiile GSP care au fost montate sunt o „rezervă” a sistemelor de navigație a Su-34 care nu de puține ori întâmpină defecțiuni tehnice în timpul misiunilor. 

 

Prezența aviației ruse în Siria

 

În Siria, prezența militară a aviației ruse e una destul de masivă, Moscova fiind un aliat al președintelui Bashar al-Assad. Aeronavele ruse sunt dislocate la Baza Aeriană Khmeimim.

Publicația noastră a scris în amănunt încă din această primăvară despre rotația aeronavelor de tip Su-35 a Federației Ruse, dislocate în Siria.

Gruparea de aviație dislocată pe aerodromul Khmeimim include avioane de vânătoare Su-35S și MiG-29, precum și avioane de bombardament Su-34 și Su-24M.

Sukhoi Su-34 a efectuat primul său zbor pe 13 aprilie 1990, dar a intrat în serviciu pe 20 martie 2014. Viteza maximă este de 1.400 de kilometri pe oră, iar la altitudini mari, de 1.900 de kilometri pe oră.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel