Rotația avioanelor rusești Su-35 de la Baza Aeriană Khmeimim din Siria

Ionel Copcea |
Data publicării:

Potrivit surselor rusești de monitorizare a aviației de pe Twitter, în conformitate cu Planul de rotație a grupului de aviație al Forțelor Aerocosmice ale Rusiei din Siria, pe 02.03.2021, au revenit pe teritoriul rus patru avioane de vânătoare de tip Su-35S, care au fost însoțite de un avion de transport Tu-154M (număr de bord RA-85042).

Avioanele care s-au întors în Rusia au fost înlocuite de alte patru avioane de vânătoare Su-35S, care au zburat în Siria pe 18 februarie, decolând de pe aerodromul Privolzhsky din Regiunea Astrakhan. Aeronavele au fost însoțite atunci de același avion Tu-154M.

Baza Aeriană Khmeimim din Siria este întrebuințată de Forțele Aerocosmice ale Rusiei încă de la începutul operației militare ruse pe teritoriul sirian din anul 2015. 

Potrivit unor imagini din satelit publicate de anumite surse în ultimele zile rezultă faptul că, în prezent, Gruparea de aviație dislocată pe aerodromul Khmeimim include avioane de vânătoare Su-35S și MiG-29, precum și avioane de bombardament Su-34 și Su-24M.

Probabil că pe teritoriul sirian se află câte patru avioane (o patrulă) din fiecare tip de aeronavă de luptă. În același timp, pe aerodrom sunt prezente o serie de avioane speciale, între care avioane de transport (Il-76MD), de cercetare (Il-20M) sau AWACS (A-50U).

În ultima perioadă, se remarcă faptul că avioanele de luptă rusești de la Baza Aeriană Khmeimim au început să iasă mai frecvent deasupra apelor neutre ale Mării Mediterane, îndeplinind misiuni în sprijinul navelor de luptă din cadrul Grupării navale operative a Forțelor Navale ale Rusiei.

Aceasta operează în estul Mării Mediterane, folosind ca bază de dislocare portul sirian din Tartus. Pentru aprovizionarea navelor de luptă și auxiliare din cadrul grupării este folosit portul Limassol din Cipru.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel