Piloți britanici antrenează aviația militară a Chinei. Îngrijorări cu privire la informații sensibile care ar putea ajunge la chinezi

Pilot britanic al unui F-35 Lightning II al Marinei britanice, foto: Royal Navy
Pilot britanic al unui F-35 Lightning II al Marinei britanice, foto: Royal Navy

Londra și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că mai mulți piloți militari retrași din activitate pregătesc aviația militară a Chinei.

Ministerul Apărării din Marea Britanie a emis o alertă de informare privind avertizarea piloţilor militari retrași din activitatea, de a nu transmite din cunoştinţele dobândite, către China.

Oficiali din Occident sunt de părere că până la 30 de foşti piloţi britanici au plecat deja în China, pentru a antrena membri ai Armatei de Eliberare a Poporului.

Corespondentul BBC, citat de Rador, transmite că oferta de muncă cuprinde pachete de salarizare de până la 270.000 de dolari, iar în schimb China încearcă să obţină înţelegerea capacităţilor şi tacticilor aeronavelor de luptă occidentale, pe care le-ar putea înfrunta în luptă, pe viitor.

Oficialii susţin că aceste antrenamente nu încalcă nicio legislaţie britanică aflată în prezent în vigoare, însă alerta publică are scopul de a descuraja astfel de activităţi.

 

Relația dintre Marea Britanie și China a devenit tot mai tensionată în ultimii ani

 

Tensiunile dintre Marea Britanie și China au escaladat ca urmare a deciziei britanicilor de a exclude producătorul gigant de echipamente Huawei din rețeaua 5G a Marii Britanii.

Decizia Londrei a stârnit furia Beijingului și a dat naștere unui conflict diplomatic între cele două puteri.

Ulteiror, Downing Street și-a manifestat intenția și de a căuta modalități de a împiedica grupul chinez CGN să participe la noile proiecte de centrale nucleare din ţară.

Nu în ultimul rând, problema uigurilor a accelerat tensiunile dintre Londra și Beijing, britanicii acuzând China că încalcă grav drepturile omului.

Regiunea Xinjiang, cu aproximativ 25 de milioane de locuitori, este lovită de mult timp de atentate, atribuite de Beijing separatiştilor sau islamiştilor uiguri.

CITEȘTE ȘI: Obiectivul spionajului militar chinez e software-ul F-35. Expert american: În caz de război chinezii ar dori să țină la sol avioanele F-35 ale SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel