Piloții US Air Force au primit noi arme modulare GAU-5A

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Air Force a livrat către piloți 2.700 de puști noi, ușoare, concepute pentru a fi transportate în kitul de supraviețuire de pe scaunul ejectabil al piloților, transmite airforcemag.com.

Noua armă a fost proiectată de Centrul de Armament și Management (AFLCMC) al US Air Force. Ea cântărește 3,1 kilograme are calibru 5,56 mm și este derivată din carabina M4.

Noua pușcă este dezechipată de echipamentele optice și construită pentru a se demonta astfel încât să se poată încadra în kitul de supraviețuire al scaunului de evacuare ACES 2, potrivit unui comunicat AFLCMC. Un pilot poate asambla arma în aproximativ 30 de secunde.

Costurile proiectării și producția acestui prim lot de arme denumită GAU-5A s-au ridicat la aproximativ 2,6 milioane dolari. Livrările au început în februarie 2019 și au fost finalizate în ianuarie.

„Ni s-a cerut să proiectăm o armă de supraviețuire care să poată atinge o țintă la 200 de metri”, a declarat directorul companiei Gunsmith Shop, Richard Shelton, în comunicat.

Înainte de GAU-5A, piloții se bazau pe pistolul Beretta M9 pentru autoapărare.

Scaunul ACES II este utilizat în avioane ale US Air Force precum A-10, F-15, F-16, F-22, B-1 și B-2.

Vezi și: US Army caută producători pentru mitraliera GAU-19 / B calibru 12,7 mm

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel