Piloții saudiți au reluat antrenamentele la baza Pensacola

Eduard Pascu |
Data publicării:

Pentagonul a anunţat miercuri că piloţii saudiţi care se instruiesc în SUA au reluat antrenamentele, la două luni după incidentul armat de la Pensacola, când trei tineri militari americani au fost ucişi de un pilot saudit, un act calificat de către Washington drept 'terorist', potrivit AFP.

US Navy a precizat că antrenamentul a fost reluat începând de marţi la baza din Pensacola, în Florida, în condiţii de securitate mai stricte. Piloţii străini aflaţi pentru antrenamente nu au voie în special să deţină arme şi se pot deplasa doar în anumite zone ale bazei, transmite Agerpres.

Antrenamentele au fost suspendate în decembrie, la patru zile după ce un aviator saudit, Mohammed al-Shamrania, a deschis focul dintr-un pistol într-o sală de curs la baza din Pensacola, ucigând trei persoane şi rănind alte opt, după care a fost eliminat de poliţie.

Ancheta a concluzionat că el a fost 'motivat de ideologia jihadistă', dar că acţionat singur.

Cu toate acestea, 21 de aviatori saudiţi au fost ulterior expulzaţi din SUA pentru posesie de materiale jihadiste sau cu conţinut pedofil.

Vezi și: FBI și Pentagonul monitorizează atent toți militarii străini aflați în SUA

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel