FBI și Pentagonul monitorizează atent toți militarii străini aflați în SUA

Eduard Pascu |
Data publicării:

FBI și Pentagonul au luat la puricat toți militarii străini care sunt antrenați pe teritoriul SUA după ce un militar saudit a deschis focul într-o sală de curs din Baza Pensacola ucigând trei militari și rănind grav alți opt înainte de a fi împușcat mortal de poliție. 

Pentagonul a anunţat joi că a controlat antecedentele tuturor militarilor saudiţi aflaţi în prezent la pregătire pe teritoriul american şi nu a remarcat nicio ameninţare potenţială, la două săptămâni după ce un aviator saudit a ucis trei militari americani la baza Pensacola, în Florida, notează AFP, preluat de Agerpres.

Identitatea, activităţile din trecut şi comentariile pe reţele sociale ale celor circa 850 de militari saudiţi antrenaţi în prezent la baze americane au fost cercetate amănunţit, a declarat presei Gerry Reid, responsabil al serviciului de informaţii şi de securitate din cadrul Pentagonului.

"Putem anunţa că nu a fost descoperită nicio informaţie indicând un scenariu de ameninţare imediată", a adăugat Gerry Reid.

Ancheta FBI continuă însă cu privire la atacul armat de la Pensacola, în Florida, în cursul căruia un membru al aviaţiei militare saudite a deschis focul cu un pistol într-o sală de curs de la baza aeronavală a US Navy, făcând trei morţi şi opt răniţi înainte de a fi împuşcat de poliţie.

Înaintea atacului, el publicase pe Twitter mesaje ostile la adresa Statelor Unite, potrivit grupului de supraveghere a mişcărilor jihadiste SITE. Anchetatorii americani caută să stabilească dacă atacatorul saudit a acţionat singur.

Antrenamentul operaţional al militarilor saudiţi, care a fost suspendat două zile mai târziu, va putea fi reluat teoretic, dar operaţiunile urmează să fie reduse foarte mult în perioada sărbătorilor, a precizat un oficial cu rang înalt din cadrul Pentagonului sub protecţia anonimatului.

În prezent, circa 5.000 de militari străini sunt pregătiţi în Statele Unite, dintre care 850 de saudiţi din toate armele. US Navy antrenează singură 300 dintre aceştia, mai scrie AFP.

Vezi și: 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel