Piloții americani și japonezi de la baza Misawa au demostrat capacitatea de reacție rapidă

Eduard Pascu |
Data publicării:

Membrii escadrilei 35 Fighter Wing au finalizat un exercițiu de pregătire pentru testa capacitatea de răspuns rapid de la Baza Aeriană Misawa din Japonia. Exercițiul a culminat cu formație comună și bilaterală de tip „elephant walk” compusă din 31 de aeronave.

„Scopul acestui exercițiu a fost acela de a executa o alarmare pentru a genera rapid o forță de luptă agilă”, a spus maiorul Brannan Studley, directorul de testare. „Am învățat multe, ne-am perfecționat pregătirea și am demonstrat că suntem pregătiți să luptăm”, a mai spus acesta. Exercițiul a vizat toate misiunile de bază ale Forțelor Aeriene: Superioritatea Aeriană, Atacul, Informațiile, Supravegherea și Recunoașterea, Mobilitatea Rapidă și Comandă și Controlul, se arată în comunicatul US Air Force.

După încheierea exercițiului, 12 avioane F-16CM Fighting Falcons, două EA-18G Growers, un C-12 Huron, două MC-130J Comando II, un P-8 Poseidon ale US Air Force și 12 avioane F-35A Lightning II Joint Strike Fighters și un CH-47 Chinook ale Japan Air Force au executat o decolare rapidă în alarmă.

"Această demonstrație a arătat forța uimitoare, pregătită pentru luptă, disponibilă liderilor noștri din Pacific, dacă sunt chemați în timpul unei crize", se mai arată în comunicatul US Air Force. 

Citește și: Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel