Piloții americani și japonezi de la baza Misawa au demostrat capacitatea de reacție rapidă

Eduard Pascu / 24 iun 2020 / 20:17

Membrii escadrilei 35 Fighter Wing au finalizat un exercițiu de pregătire pentru testa capacitatea de răspuns rapid de la Baza Aeriană Misawa din Japonia. Exercițiul a culminat cu formație comună și bilaterală de tip „elephant walk” compusă din 31 de aeronave.

„Scopul acestui exercițiu a fost acela de a executa o alarmare pentru a genera rapid o forță de luptă agilă”, a spus maiorul Brannan Studley, directorul de testare. „Am învățat multe, ne-am perfecționat pregătirea și am demonstrat că suntem pregătiți să luptăm”, a mai spus acesta. Exercițiul a vizat toate misiunile de bază ale Forțelor Aeriene: Superioritatea Aeriană, Atacul, Informațiile, Supravegherea și Recunoașterea, Mobilitatea Rapidă și Comandă și Controlul, se arată în comunicatul US Air Force.

După încheierea exercițiului, 12 avioane F-16CM Fighting Falcons, două EA-18G Growers, un C-12 Huron, două MC-130J Comando II, un P-8 Poseidon ale US Air Force și 12 avioane F-35A Lightning II Joint Strike Fighters și un CH-47 Chinook ale Japan Air Force au executat o decolare rapidă în alarmă.

"Această demonstrație a arătat forța uimitoare, pregătită pentru luptă, disponibilă liderilor noștri din Pacific, dacă sunt chemați în timpul unei crize", se mai arată în comunicatul US Air Force. 

Citește și: Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy