Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air force și JASDF au executat, la începutul acestei luni, un amplu exercițiu aerian în oceanul Pacific la care au participat și bombardierele B-52H, transmite defence blog.

US Air force și Japan Air Self Defense Force (JASDF) și-au prezentat puterea în timpul antrenamentelor aeriene bilaterale care au avut loc în apropierea Japoniei pe 3 februarie.

Aeronavele US Air Force din teatrul de operații din Pacific s-au integrat cu Koku Jieitai (JASDF) pentru a efectua antrenamente bilaterale. Un bombardier american B-52H Stratofortress, de la Baza Aerienă Andersen din Guam, a zburat spre nord pentru a se alătura unui B-52H de la Baza Aerienă Minot din Dakota de Nord. 

Cele două bombardiere au efectuat ulterior un antrenament bilateral împreună cu 13 avioane F-2, patru avioane F-4, 28 avioane F-15 ale JASDF și șase avioane F-16 ale US Air Force în vecinătatea Japoniei înainte de a se întoarce la Baza Andersen.

„Această misiune demonstrează flexibilitatea și raza mare de acțiune a forței noastre de bombardiere. Continuăm să ne asigurăm aliații și să descurajăm agresorii la nivel global”, a spus generalul James Dawkins Jr. comandantul Joint-Global Strike Center

Bombardierele din Guam fac parte din Escadrila 69 de la Baza Aeriană Minot desfășurată în sprijinul operațiunilor Comandamentului Indo-Pacific al SUA. 

Avioanele F-16 sunt din cadrul Escadrilei 35 desfășurate la Baza Aeriană Misawa din Japonia.

Vezi și: US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel