Amplu exercițiu aerian americano-japonez în Pacific

Eduard Pascu / 10 feb 2020 / 10:43

US Air force și JASDF au executat, la începutul acestei luni, un amplu exercițiu aerian în oceanul Pacific la care au participat și bombardierele B-52H, transmite defence blog.

US Air force și Japan Air Self Defense Force (JASDF) și-au prezentat puterea în timpul antrenamentelor aeriene bilaterale care au avut loc în apropierea Japoniei pe 3 februarie.

Aeronavele US Air Force din teatrul de operații din Pacific s-au integrat cu Koku Jieitai (JASDF) pentru a efectua antrenamente bilaterale. Un bombardier american B-52H Stratofortress, de la Baza Aerienă Andersen din Guam, a zburat spre nord pentru a se alătura unui B-52H de la Baza Aerienă Minot din Dakota de Nord. 

Cele două bombardiere au efectuat ulterior un antrenament bilateral împreună cu 13 avioane F-2, patru avioane F-4, 28 avioane F-15 ale JASDF și șase avioane F-16 ale US Air Force în vecinătatea Japoniei înainte de a se întoarce la Baza Andersen.

„Această misiune demonstrează flexibilitatea și raza mare de acțiune a forței noastre de bombardiere. Continuăm să ne asigurăm aliații și să descurajăm agresorii la nivel global”, a spus generalul James Dawkins Jr. comandantul Joint-Global Strike Center

Bombardierele din Guam fac parte din Escadrila 69 de la Baza Aeriană Minot desfășurată în sprijinul operațiunilor Comandamentului Indo-Pacific al SUA. 

Avioanele F-16 sunt din cadrul Escadrilei 35 desfășurate la Baza Aeriană Misawa din Japonia.

Vezi și: US Air Force a făcut încă un pas spre noul avion F-15EX Advanced Eagle

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy