Piloți ai US Air Force s-au întors acasă după prima desfășurare de luptă F-35A

Eduard Pascu / 05 noi 2019 / 11:26

US Air Force a anunțat că, săptămâna trecută, piloți din cadrul Escadrilei 388 și Rezerva 419 s-au întors acasă după o deplasare de șase luni la Baza Aeriană Al-Dhafra din Emiratele Arabe Unite, transmite defence blog.

Conform unui comunicat de presă al US Air Force, desfășurarea escadrilelor de luptă, care a început în aprilie, a fost prima desfășurare de avioane F-35A Lightning II. Piloții au sprijinit misiunea de comandă centrală a US Air Force din regiune. Au îndeplinit diferite misiuni, inclusiv sprijin aerian și descurajare regională împotriva agresorilor. De asemenea, au participat la exerciții multinaționale, consolidând parteneriate.

F-35A, varianta convențională de decolare și aterizare a Joint Strike Fighter, oferă o flexibilitate operațională mai mare prin combinarea capacităților avansate cu cea mai recentă tehnologie de arme.

Escadrilele 388 și 419 sunt primele unități echipate cu avioane F-35A, capabile de luptă, ale US Air Force. Primele F-35A operaționale au ajuns la Baza Aeriană Hill în octombrie 2015. 

Vezi și: Forțele Aeriene americane trimit avioane F-35A în Orientul Mijlociu

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy