Forțele Aeriene americane trimit avioane F-35A în Orientul Mijlociu

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene ale SUA au decis să-și desfășoare cele mai noi avioane de generația a 5-a, F-35 Ligtning II, în Orientul Mijlociu pentru a susține forțele coaliției occidentale, a declarat luni Comandamentul Central al Forțelor Aeriene ale SUA.

Cel mai avansat avion de luptă al Forțelor Aeriene americane, F-35 Ligtning II, a fost pentru prima dată, trimis în Orientul Mijlociu, potrivit Defence-Blog.com şi AirForceTimes.com.

Comandamentul Central al Forțelor Aeriene din SUA a declarat într-un comunicat că avioane F-35A Lightning II, aparţinând 388th Fighter Wing şi 419th Fighter Wing, ambele de la Hill Air Force Base, Utah, au sosit luni la Baza Aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite.

,,Adăugăm sisteme de armament de ultima generaţie arsenalului nostru şi asta oferă o creştere semnificativă a capabilităţilor coaliţiei”, a precizat Lt. Gen. Joseph T. Guastella, comandantul  AFCENT.

Airforcetimes.com a ţinut să precizeze că purtătoarea de cuvânt a AFCENT, Maj. Brayer, a refuzat să precizeze câte F-35A au fost trimise la Baza Aeriană Al Dhafra din Emiratele Arabe Unite.

,,Aceasta este o desfășurare planificată", a declarat Maj. Brayer, purtătoarea de cuvânt a AFCENT, într-un e-mail către Military.com. ,,Forțele Aeriene ale SUA își desfășoară activitatea în mod regulat pentru a sprijini operațiunile și alte cerințe. Această desfășurare este una dintre multele care permit militarilor americani națiunii partenere și partenerilor regionali să se antreneze și să conlucreze pentru a consolida relațiile militare, pentru a promova securitatea regională, operațiunile și sporirea interoperabilității forțelor."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel