Petro Poroşenko:,,Ucraina rupe toate legăturile cu Imperiul Rus şi cu URSS"

Sursa foto: Telegraph.md
Sursa foto: Telegraph.md

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Ucraina renunţă la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică.

Liderul ucrainean a făcut o declaraţie în acest sens la parada militară organizată, vineri, la Kiev, de Ziua Independenţei Ucrainei, potrivit agenţiei RBC, citat de radiochisinau.md.

,,Sarcina societăţii noastre şi a autorităţilor alese de aceasta este să asigure o independență ireversibilă şi o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei" - a afirmat Poroşenko, în faţa celor prezenţi la parada militară de la Kiev, eveniment intitulat de autorităţi "Marşul Noii Armate".

Petro Poroşenko a mai declarat că autorităţile ucrainene sunt determinate să ,,pună capăt apartenenţei nenaturale și necanonice a comunității ortodoxe ucrainene la Biserica Rusă".

,,Problema obţinerii Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece dincolo de cadrul religios şi este o chestiune similară consolidării armatei, protejării limbii, luptei pentru aderarea la UE și la NATO. Este încă un punct de reper strategic pe drumul nostru istoric" - a afirmat președintele ucrainean, Petro Poroşenko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2022 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy