Petro Poroşenko:,,Ucraina rupe toate legăturile cu Imperiul Rus şi cu URSS"

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Telegraph.md
Sursa foto: Telegraph.md

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a declarat că Ucraina renunţă la toate elementele care o legau de Imperiul Rus și de Uniunea Sovietică.

Liderul ucrainean a făcut o declaraţie în acest sens la parada militară organizată, vineri, la Kiev, de Ziua Independenţei Ucrainei, potrivit agenţiei RBC, citat de radiochisinau.md.

,,Sarcina societăţii noastre şi a autorităţilor alese de aceasta este să asigure o independență ireversibilă şi o Ucraină mare și puternică, fără perspectiva revenirii în sfera de influență a Rusiei" - a afirmat Poroşenko, în faţa celor prezenţi la parada militară de la Kiev, eveniment intitulat de autorităţi "Marşul Noii Armate".

Petro Poroşenko a mai declarat că autorităţile ucrainene sunt determinate să ,,pună capăt apartenenţei nenaturale și necanonice a comunității ortodoxe ucrainene la Biserica Rusă".

,,Problema obţinerii Tomosului de autocefalie de către Biserica Ortodoxă a Ucrainei trece dincolo de cadrul religios şi este o chestiune similară consolidării armatei, protejării limbii, luptei pentru aderarea la UE și la NATO. Este încă un punct de reper strategic pe drumul nostru istoric" - a afirmat președintele ucrainean, Petro Poroşenko.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel