Percheziții la Agenția Spațială Rusă. Scurgere de informaţii clasificate

Cristian Soare |
Data publicării:
FSB
FSB

Serviciul Federal de Securitate (FSB) ale Rusiei a făcut percheziții la o unitate de cercetare din subordinea Agenției Spațiale ruse Roscosmos cu privire la o scurgere de secrete despre noile arme hipersonice către spionii vestici, relatează agenția TASS, citată de Reuters.

Anchetatorii rusi investighează un caz de suspiciune de trădare, având infomratii ca serviciile secrete occidentale au pus mana pe detalii secrete despre evoluțiile cercetarilor din Rusia privind propulsia hipersonică.Perchezitiile au început concomitent în birourile personalului Institutului Central de Cercetare a Construcțiilor de Mașini (TSNIMASH) din localitatea Korolev, de lângă Moscova, precum și în biroul directorului din Moscova al Centrului de Cercetare și Analitică ”Space Corporation” (OPKK), Dmitri Paison.

 „Se constată că scurgerea de informatii a avut loc de la angajații TSNIMASH, cu care Dmitri Paison a menținut un contact strâns”, a spus unul dintre interlocutorii Kommersant, familiarizat cu materialele FSB.

TSNIMASH este organizația științifică a Roscosmos. În ciuda faptului că proiectul propulsiei hipersonice este dezvoltat de corporatia ”Takticeskoe raketnoe voorujenie”, care nu face parte din grupul de stat, angajații TSNIMASH au avut acces la informații despre multe dintre detaliile proiectului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel