Pentru a treia oară în această lună, Aviația rusă a bombardat ținte aflate pe Insula Șerpilor din Marea Neagră

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ
Insula Șerpilor / Foto ilustrativ

Comandamentul Operațional Sud din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat, pe 30.07.2023, că un bombardier tactic rusesc a atacat, pentru a treia oară în această lună, Insula Șerpilor din Marea Neagră, care a intrat sub controlul forțelor ucrainene la sfârșitul lunii iunie a anului trecut.

Potrivit datelor prezentate de partea ucraineană, lovitura a fost efectuată cu două bombe aeriene neidentificate. Reprezentanții comandamentului ucrainean nu au precizat ce anume a fost lovit în urma raidului aerian.

Între timp, surse rusești au informat că pe insulă, al cărui control este pentru regimul de la Kiev nu numai simbolic, ci și sacru, au existat militari ai Forțelor pentru Operații Speciale aparținând Forțelor Armate ale Ucrainei.

Experții militari ruși apreciază că atacurile regulate asupra Insulei Șerpilor sunt efectuate, printre altele, pentru confirmarea seriozității blocadei militare a porturilor ucrainene de la Marea Neagră, care a fost instituită după retragerea părții ruse din acordul privind cerealele.

În plus, conform reprezentanților Comandamentului Operațional Sud, patru drone de atac ale Forțelor Armate ale Federației Ruse de tip Shahed-136 (Geran-2) au fost lansate seara trecută de pe coasta de est a Mării Azov. Se presupune că ținta loviturilor cu drone kamikaze rusești au fost întreprinderile agricole din Regiunea Herson și districtul Krivoy Rog din Regiunea Dnipropetrovsk.

Ca de obicei, apărarea antiaeriană ucraineană a anunțat că a doborât toate dronele rusești. Cu toate acestea, potrivit militarilor de la Kiev, epave ale dronelor au căzut pe teritoriul uneia dintre fermele agricole. Drept urmare, la grânar a izbucnit un incendiu, care a fost stins cu promptitudine. Serviciul de presă al Comandamentului Operațional Sud a scris pe canalul său de Telegram că depozitele au fost avariate, dar nu au existat victime.

Potrivit reprezentanților Ministerului rus al Apărării, în Regiunea Dnipropetrovsk, lângă satul Mogilevka, au fost distruse un centru de recalificare și un punct de depozitare, întreținere și reparare a dronelor din dotarea trupelor ucrainene. Cel mai probabil, acestea au reprezentat adevărata țintă a loviturilor nocturne cu drone kamikaze Geran-2 și nu întreprinderile agricole, care nu aveau nicio semnificație militară.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel