Pentagonul: Întărirea prezenţei militare americane în Golful Persic este justificată

S.I. Catalin |
Data publicării:

Acţiunea Statelor Unite, care şi-au întărit prezenţa militară în Golf, a permis "îndepărtarea riscului de atacuri antiamericane" din partea Iranului, a declarat marţi şeful Pentagonului, Patrick Shanahan, transmit AFP şi Reuters.

,,Ne aflăm într-o perioadă în care riscul se menţine ridicat şi misiunea noastră este de a ne asigura că iranienii nu-şi fac calcule greşite", a adăugat ministrul interimar al apărării al SUA, care urma să-i informeze marţi după amiaza pe congresmeni, într-o şedinţă cu uşile închise, în legătură cu tensiunile cu Iranul.

Shanahan a asigurat că informaţiile invocate de administraţia preşedintelui Donald Trump pentru a justifica trimiterea de întăriri în Golf au fost cât se poate de serioase.

,,Am vorbit de ameninţări şi au fost atacuri", a menţionat el, evocând recentele "acte de sabotaj" împotriva a patru nave din Golf denunţate de Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită.

,,Vreau să subliniez credibilitatea informaţiilor. Măsurile pe care le-am luat au fost foarte prudente şi am îndepărtat riscul de atacuri împotriva americanilor", a insistat şeful Pentagonului.

Întrebat în legătură cu declaraţiile făcute de Donald Trump, care luni seara a părut să minimalizeze iminenţa unei ameninţări din partea Iranului, Shanahan a replicat: ,,Există un risc şi ne ocupăm de acest risc", adăugând că "acest lucru nu înseamnă că ameninţările pe care le-am identificat au dispărut". "Răspunsul nostru prudent, cred, le-a dat iranienilor timp să reflecteze", a mai spus oficialul american.

Şeful Pentagonului şi şeful Statului major american, generalul Joe Dunford, îi vor informa marţi în legătură cu situaţia cu Iranul pe legislatorii din amândouă camerele Congresului, care par divizaţi în ce priveşte urgenţa ameninţării din partea Teheranului.

Tensiunile dintre Iran şi SUA s-au intensificat după ce administraţia Trump a înscris Gardienii revoluţiei pe "lista neagră" a organizaţiilor teroriste şi a înăsprit sancţiunile împotriva Teheranului. Washingtonul a decis să trimită în zona Orientului Mijlociu un portavion, bombardiere B-52, o navă de război şi o baterie de rachete Patriot pentru a răspunde presupuselor ameninţări din partea Republicii islamice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel