Pentagonul ar fi atribuit un contract companiei ucrainene Iskra pentru un nou sistem radar

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul Apărării al Statelor Unite a contractat compania ucraineană Iskra, pare a concernului militar de stat UkrOboronProm, pentru a-i furniza unul dintre cele mai noi sisteme radar mobile.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei ucrainene Opk.com.ua, Dmitro Semenov, cel care conduce echipa departamentului de proiectare al companiei Iskra, a declarat că, în urmă cu câteva zile, a fost semnat un alt contract pentru furnizarea către Statele Unite a radarelor dezvoltate de o companie ucraineană, precizează publicaţia Defence-Blog.

„Avem o vastă experiență în furnizarea de radare către Statele Unite. Din câte știm, aceste radare sunt utilizate în mod activ, iar clienții sunt noştrii sunt foarte mulțumiți de calitatea produselor livrate”, a declarat Dmitro Semenov pentru Opk.com.ua.

„Mai mult, cooperarea noastră cu partenerii americani se extinde continuu: în urmă cu doar câteva zile, a fost semnat un alt contract pentru furnizarea sistemelor noastre radar către Statele Unite”, a mai spus Semenov.

Ucraina furnizează deja armatei SUA sistemele sale radar de apărare aeriană, inclusiv cel mai nou radar mobil 3D 36D6M1-1 .

Potrivit site-ului ImportGenius care urmărește activitatea de import / export, Armata SUA a primit din Ucraina, în anul 2018, sistemul radar mobil 3D 36D6M1-1 pentru apărarea aeriană.

Radarul mobil 36D6-M1 este proiectat pentru a fi utilizat ca parte a sistemelor moderne de apărare aeriană şi a complexelor antirachetă, pentru a detecta ținte aeriene care zboară la joasă altitudine, precum și pentru a asigura controlul traficului aerian, atât în ​​scop militar, cât și în ​​scop civil, mai precizează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel