Pentagonul ar fi atribuit un contract companiei ucrainene Iskra pentru un nou sistem radar

DefenseRomania Team / 08 noi 2020 / 16:54

Departamentul Apărării al Statelor Unite a contractat compania ucraineană Iskra, pare a concernului militar de stat UkrOboronProm, pentru a-i furniza unul dintre cele mai noi sisteme radar mobile.

Într-un interviu acordat recent publicaţiei ucrainene Opk.com.ua, Dmitro Semenov, cel care conduce echipa departamentului de proiectare al companiei Iskra, a declarat că, în urmă cu câteva zile, a fost semnat un alt contract pentru furnizarea către Statele Unite a radarelor dezvoltate de o companie ucraineană, precizează publicaţia Defence-Blog.

„Avem o vastă experiență în furnizarea de radare către Statele Unite. Din câte știm, aceste radare sunt utilizate în mod activ, iar clienții sunt noştrii sunt foarte mulțumiți de calitatea produselor livrate”, a declarat Dmitro Semenov pentru Opk.com.ua.

„Mai mult, cooperarea noastră cu partenerii americani se extinde continuu: în urmă cu doar câteva zile, a fost semnat un alt contract pentru furnizarea sistemelor noastre radar către Statele Unite”, a mai spus Semenov.

Ucraina furnizează deja armatei SUA sistemele sale radar de apărare aeriană, inclusiv cel mai nou radar mobil 3D 36D6M1-1 .

Potrivit site-ului ImportGenius care urmărește activitatea de import / export, Armata SUA a primit din Ucraina, în anul 2018, sistemul radar mobil 3D 36D6M1-1 pentru apărarea aeriană.

Radarul mobil 36D6-M1 este proiectat pentru a fi utilizat ca parte a sistemelor moderne de apărare aeriană şi a complexelor antirachetă, pentru a detecta ținte aeriene care zboară la joasă altitudine, precum și pentru a asigura controlul traficului aerian, atât în ​​scop militar, cât și în ​​scop civil, mai precizează sursa citată.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy