Prima filmare a unui F-35 care se realimentează în aer de la un KC-46 Pegasus

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Air Force a dat publicității o filmare privind realimentarea în aer cu combustibil a unui F-35 de la noul avion cisternă KC-46 Pegasus.

Conform informațiilor publicate de US Air Force cele mai noi aeronave intrate în dotarea forțelor aeriene au finalizat cu succes această testare la Baza Forțelor Aeriene Edwards din California.

Luna trecută, înainte de acestă verificare au finalizat testarea receptorilor de pe ambele aeronave.

"Acesta a fost ultimul pas către îmbunătățirea capabilităților care vor avea un impact majos asupra piloților", a declarat lt. col. Tucker Hamilton. "Abilitatea F-35 de a primi combustibil de la KC-46 este o capacitate extraordinară pentru un avion", a mai spus acesta.

Pegasus KC-46A este destinat să înlocuiască flota îmbătrânită a avioanelor care alimentează aeronavele în aer, flotă în care se regăsesc avioane de peste 50 de ani. Cu mai multă capacitate de realimentare, eficiență îmbunătățită și capacități sporite pentru evacuarea încărcăturii și transport aeromedical, KC-46A va oferi sprijin pentru realimentare în aer a Forțelor Aeriene, a Marinei, a Corpului Marin, precum și aeronavelor aliate.

Primele două aeronave KC-46A au fost livrate către baza aeriană McConnell din Kansas, pe 25 ianuarie 2019. 

 

Vezi și: Forțele Aeriene ale SUA au efectuat primul transport al unui F-35 Lightning II, prin intermediul unui C17 Globemaster

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel