Pe urmele dictatorului nord-coreean: Vladimir Putin se deplasează tot mai des cu trenul blindat

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Putin într-un vagon blindat în 2012. Sursa: kremlin.ru, via dossier.center
Vladimir Putin într-un vagon blindat în 2012. Sursa: kremlin.ru, via dossier.center

Vladimir Putin a ales trenul blindat din motive de securitate, deoarece este mai dificil de urmărit, spre deosebire de avioane.

Dictatorul rus Vladimir Putin a decis să-i urmeze exemplul lui Kim Jong-un și călătorește cât mai des în interiorul Federației Ruse cu trenul blindat.

Potrivit jurnaliştilor de investigaţie ai ”Centrului de Dosar” (un proiect susținut de fostul miliardar rus Mikhail Hodorkovski), Putin a început să folosească tot mai des trenul blindat din primăvara anului 2021, când armata sa a început să se pregătească activ pentru invadarea Ucrainei. După începerea războiului din Ucraina, președintele rus a călătorit cu trenul blindat din ce în ce mai mult – mai ales către reședința lui preferată de la Valdai, acolo unde s-ar părea că este instalat, din luna decembrie, și un sistem antiaerian Pantsir.

 

Trenul prezidențial

 

Putin a ales trenul blindat din motive de securitate, deoarece este mai dificil de urmărit, spre deosebire de avioane.

În plus, ambele reședințe preferate ale dictatorului sunt situate pe litoralul Mării Negre, unde zborurile sunt restricționate din cauza războiului.

Pe acoperișurile vagoanelor sunt antene speciale de comunicații, trenul este tras de mai multe locomotive

Trenul blindat are trei vagoane: un vagon destinat lui Putin cu spații pentru dormitor și birou de lucru, un vagon pentru personalul care îl însoțește și un vagon pentru comunicații speciale.

La exterior, practic nu diferă de alte trenuri de pasageri, dar structura vagoanelor este diferită - în loc de patru osii, are șase, iar pe acoperiș se află mai multe antene speciale pentru comunicații. De asemenea, trenul este pus în mișcare de mai multe locomotive.

Potrivit jurnaliştilor, trenul blindat al lui Putin a fost creat de compania Grand Service Express, care a fost deținută de miliardarii apropiați de Putin -  Yuri Kovalciuk și Mikhail Rabinovich.

 

Rusia, plină de buncăre

 

Recent, fostul deputat al Dumei de Stat Ghenadi Gudkov  a spus că Rusia este plină de buncăre în caz de război nuclear, iar Putin are la dispoziție întregi orașe subterane.

La începutul lunii decembrie 2022, în mass-media au apărut informații că președintele rus Vladimir Putin deține o rețea extinsă de buncăre secrete întinse de la Moscova până la Urali și continuă construcția de depozite subterane în țară.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel