Pe fondul tensiunilor cu China, portavioanele americane USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au revenit în Marea Chinei de Sud

Darius Muresan |
Data publicării:
USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy
USS Ronald Reagan (CVN 76). Photo: U.S. Navy

Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au revenit în Marea Chinei de Sud, anunţă Forţele Navale din SUA, în contextul în care Administraţia Donald Trump şi China se acuză reciproc de amplificarea tensiunilor în această zonă, informează agenţia de presă Reuters.

Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan au efectuat exerciţii militare în zone disputate din Marea Chinei de Sud în intervalul 4-6 iulie, iar vineri au revenit în această regiune, au comunicat Forţele Navale americane.

"Portavioanele USS Nimitz şi USS Ronald Reagan, alături de grupurile navale aferente efectuează misiuni în Marea Chinei de Sud, oriunde legislaţia internaţională permite acest lucru, pentru consolidarea angajamentului nostru în sensul unei regiuni Indo-Pacifice libere şi deschise, a unei ordini internaţionale bazate pe reguli şi în favoarea aliaţilor şi partenerilor din regiune", a declarat contraamiralul Jim Kirk, comandantul portavionului USS Nimitz, citat de agenția Mediafax.

China tocmai a efectuat exerciţii militare în Marea Chinei de Sud, atrăgând critici vehemente din partea Vietnamului şi statului Filipine.

Relaţiile dintre SUA şi China sunt tensionate din cauza activităţilor comerciale, pandemiei de coronavirus şi a crizei din Hong Kong.

Prezenţa portavioanelor în Marea Chinei de Sud nu este o reacţie la evenimente politice, susţin Forţele Navale americane.

China revendică 90% din zona Mării Chinei de Sud, dar poziţia Beijingului este contestată de Brunei, Malaysia, Filipine, Taiwan şi Vietnam.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel