Pavel Filip, discuție telefonică cu Poroșenko. Schimb de opinii privind situația din regiune

Tudor Curtifan / 23 dec 2018 / 13:17

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte actuale de pe agenda bilaterală.

Oficialii au remarcat caracterul intens al dialogului politic dintre Republica Moldova și Ucraina şi au confirmat interesul ambelor țări pentru promovarea continuă a acestuia prin organizarea unor acțiuni comune în perioada apropiată, informează deschide.md. O atenție aparte a fost acordată colaborării la frontiera de stat, în special controlului în comun în punctele de trecere a frontierei, fiind exprimată disponibilitatea pentru extinderea acestei practici.

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre interacțiunea celor două țări în cadrul organizațiilor internaționale. Președintele Ucrainei a mulțumit Republicii Moldova pentru co-autorarea și susținerea Rezoluției inițiate de Ucraina privind militarizarea Crimeii, care a fost adoptată de Adunarea Generala a ONU la 17 decembrie curent.

Pavel Filip şi Petro Poroşenko au făcut un schimb de opinii şi pe marginea evoluției situației din cele două state și din regiune. O atenție aparte a fost acordată reglementării transnistrene, fiind remarcați pașii Guvernului Republicii Moldova în această direcție.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy