Pavel Filip, discuție telefonică cu Poroșenko. Schimb de opinii privind situația din regiune

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Prim-ministrul Republicii Moldova Pavel Filip a avut o convorbire telefonică cu președintele Ucrainei, Petro Poroșenko.

În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte actuale de pe agenda bilaterală.

Oficialii au remarcat caracterul intens al dialogului politic dintre Republica Moldova și Ucraina şi au confirmat interesul ambelor țări pentru promovarea continuă a acestuia prin organizarea unor acțiuni comune în perioada apropiată, informează deschide.md. O atenție aparte a fost acordată colaborării la frontiera de stat, în special controlului în comun în punctele de trecere a frontierei, fiind exprimată disponibilitatea pentru extinderea acestei practici.

De asemenea, Pavel Filip și Petro Poroșenko au discutat despre interacțiunea celor două țări în cadrul organizațiilor internaționale. Președintele Ucrainei a mulțumit Republicii Moldova pentru co-autorarea și susținerea Rezoluției inițiate de Ucraina privind militarizarea Crimeii, care a fost adoptată de Adunarea Generala a ONU la 17 decembrie curent.

Pavel Filip şi Petro Poroşenko au făcut un schimb de opinii şi pe marginea evoluției situației din cele două state și din regiune. O atenție aparte a fost acordată reglementării transnistrene, fiind remarcați pașii Guvernului Republicii Moldova în această direcție.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel