Fost director FSB aruncă noi acuzații: ”Blocul NATO luptă împotriva noastră” / Patrușev: Integritatea teritorială a Rusiei este amenințată

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, susține că întreg blocul NATO luptă împotriva Federaţiei Ruse.

Potrivit lui Patruşev, NATO luptă contra Rusiei întrucât aprovizionează Kievul cu arme, informaţii, antrenează forţele armate şi ajută la planificarea operaţiunilor, scrie Interfax, citată de Rador.

''Blocul NATO luptă împotriva noastră, ai cărui membri furnizează regimului de la Kiev arme grele, muniţie, informaţii, oferă pregătire specialiştilor militari'', a susţinut Patruşev, miercuri în cadrul unei conferinţe pe probleme de securitate, care a fost organizată în Crimeea.

Potrivit acestuia, membrii NATO participă la planificarea operaţiunilor militare şi şantajează cu folosirea armelor de distrugere în masă.

Patrușev mai susține că denazificarea Ucrainei va proteja cetățenii din republicile ”eliberate”, dar și integritatea teritorială a Rusiei.

Drept urmare, rezolvarea sarcinilor de denazificare, demilitarizare a Ucrainei este una dintre condiţiile necesare pentru neutralizarea ameninţărilor la adresa securităţii poporului şi a oamenilor noştri din teritoriile eliberate, precum şi pentru protejarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Federaţiei Ruse, a spus secretarul Consiliului de Securitate al Federaţiei Ruse.

În plus, Patruşev a acuzat Statele Unite, Marea Britanie şi alte ţări occidentale că încearcă să prelungească luptele armate din Ucraina, precum şi să le transfere pe teritoriul Rusiei.

Acest subiect (securitatea în Crimeea - nota Interfeax) capătă o importanţă deosebită în legătură cu desfăşurarea unei operaţiuni militare speciale (ruse, n.r.) pe teritoriul Ucrainei şi cu tendinţa Statelor Unite, Marii Britanii şi a sateliţilor lor occidentali de a prelungi operaţiunile militare, de a le transfera pe teritoriul nostru, a adăugat el.

În plus, în opinia sa, nerecunoaşterea rezultatelor referendumurilor din regiunile din Donbas, din Zaporijjia şi Herson, denotă faptul că Occidentul a uitat ce este democraţia. "Chiar înainte de începerea referendumurilor, oficialii din SUA, Anglia şi UE au declarat că nu vor recunoşte rezultatele. Se pare că au uitat cum arată un plebiscit democratic normal", a spus Patruşev.

''De exemplu, în Statele Unite, milioane de cetăţeni apţi sunt lipsiţi de dreptul de a participa la alegeri sub diverse pretexte. Regulile de strângere şi numărare a voturilor sunt ajustate, în funcţie de situaţia politică. Ce fel de democraţie este aceasta? Este o pură ficţiune'', a adăugat el.

Citește și: Parteneriatul ruso-chinez care sperie Vestul: ”Este nevoie de o ordine mondială”. Patrușev, întâlniri pentru consolidarea parteneriatului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel