Patru generali de rang înalt din Ucraina l-au dat în judecată pe ministrul apărării

Cătălin Costea |
Data publicării:

Patru generali ucraineni de cel mai mai înalt rang au intentat procese împotriva ministrului apărării din Ucraina, Andrii Taran. Informația a fost furnizată sâmbătă, 30 ianuarie, pe pagina de Facebook a deputatului Anatoli Grițenko, fost ministru al apărării în perioada 2005-2007. 

Acesta, deși declară că nu deține informații privind acuzațiile aduse lui Taran, îl consideră pe actualul ministru doar o persoană supusă și ascultătoare, incapabilă să gestioneze activitatea armatei, la care președintele Zelenski ar trebui să renunțe.

„Am primit informații de la Ministerul Apărări din Ucrainai. Patru generali de rang înalt au intentat procese și îl dau în judecată pe ministrul apărării. Nu știu esența proceselor, dacă este citat ca persoană oficială sau ca simplu cetățean, dar de fapt nu contează. Un alt lucru este important: comandantul Forțelor Medicale ale Forțelor Armate din Ucraina, comandantul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate din Ucraina, șeful Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, comandantul-șef al Forțelor Armate din Ucraina - patru generali de primă linie, împreună cu ministrul apărării dintr-o țară aflată în război, își spală rufele în instanță. Acest lucru îi face fericiți pe „lupii” în haine judiciare și, cel mai important, îl face pe agresorul Putin să se bucure”, a scris Grițenko.

Fostul ministru al apărării a atras atenția că atunci când au loc la cel mai înalt nivel al conducerii armatei, astfel de conflicte dezorientează și demoralizează sute de mii de militari, subminează unitatea și afectează capacitatea de luptă a armatei.

„Acest lucru nu s-a întâmplat niciodată în Ucraina, probabil în nicio altă țară din lume. Aceasta este o rușine și pe timp de pace, însă în starea de război este un dezastru!. Știe comandantul suprem Zelenski despre acest conflict? Trebuie știut. Cu toate acestea, nu este exclus ca Yermak, cel care a făcut lobby pentru numirea obedientului Taran în funcția de ministru al apărării, să nu-i fi raportat acest lucru președintelui. Ei bine, acum va trebui cu siguranță să raporteze”, a mai scris Grițenko.

În opinia sa, președintele Zelenski ar trebui să acționeze imediat și decisiv, prin aducerea la aceeași masă a ministrului și generalilor, ascultarea argumentelor și luarea unei decizii pe loc. Cei care rămân în funcție ar trebui să continue să lucreze eficient și armonios, fără certuri și conflicte, “ca un singur pumn puternic”.

În calitate de fost ocupant al acestei funcții, Grițenko afirmă în încheierea mesajului că ministrul apărării ar trebui înlocuit pentru că nu s-a dovedit un bun manager, nu a reușit să organizeze o activitate eficientă în armată și a provocat un conflict generalizat în urma căruia au de pierdut armata și țara.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel