Patru din cei cinci militari români răniți în Afganistan au fost externați

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizata „Sf. Andrei”, într-o misiune în Afganistan Sursă foto: MApN
Militari ai Batalionului 300 Infanterie Mecanizata „Sf. Andrei”, într-o misiune în Afganistan Sursă foto: MApN

Patru dintre militarii răniţi în Afganistan, vineri, din Batalionul 300 Protecţia Forţei "Sfântul Andrei", au fost externaţi, anunţă Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat transmis, sâmbătă.

Astfel, plutonierul Rusu Marian, caporalii clasa a II-a Ştefan Florin-Laurenţiu şi Apetroaie Petrică şi fruntaşul Petcu Nicolae au fost externaţi în decursul aceleiaşi zile. Toţi pacienţii externaţi îşi continuă tratamentul şi recuperarea, aceştia aflându-se deja în grija echipei medicale româneşti.

Potrivit sursei citate, caporalul clasa a II-a Anton Florin se află în continuare internat la Spitalul Militar de tip Rol III din Baza Aeriană Kandahar pentru tratament de specialitate.

Cei cinci militari au fost răniţi în urma iniţierii unui dispozitiv exploziv improvizat în timp ce se aflau într-o misiune de patrulare în zona de responsabilitate a batalionului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel