Patru companii se întrec pentru un contract de drone al Armatei SUA

DefenseRomania Team / 26 iul 2019 / 17:34

Departamentul american de apărare a anunțat că patru companii de înaltă tehnologie vor concura pentru o comandă de 99,5 milioane de dolari pentru a dezvolta un nou sistem de aeronave fără pilot, numit FTUAS (Future Tactical Unmanned Aerial Systems).

Textron AAI Corp, Arcturus UAV, Martin UAV și L3 Technologies vor concura pentru o comandă a unui contract de aproape 100 milioane de dolari pentru sistemele viitoare de de aeronave fără pilot, a transmis Departamentul American de Apărare. Programul este estimat a se încheia în iulie 2022.

Se anticipează că noua platformă FTUAS va dispune de noi capabilități multi-rol pentru operațiunile de aer-sol prin îmbunătățiri semnificative ale capacității operaționale, supraviețuire, fiabilitate, disponibilitate, mentenabilitate și mobilitate. Progresele în ceea ce privește cerințele în materie de tehnologie și misiune deschid calea pentru aducerea noilor sisteme de aeronave fără pilot și vor înlocui sistemul RQ-7 Shadow.

Din decembrie 2018 până în luna ianuarie a acestui an, 11 potențiali candidați și-au prezentat echipamentele la baza Dugway Proving Ground din Utah.

Armata SUA intenționează ca fiecare companie să prezinte modelul său pe care apoi îl vor testa în următorii trei ani. Armata intenționează să cumpere în total până la 12 sisteme de vehicule aeriene pentru a fi testate. 

Vezi și: Armata SUA testează noul model de tanc Abrams M1A2C

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy